Nina Táborská Správy

V Karloveskej zátoke pripravuje mestská časť stavebnú uzáveru

Mestská časť Karlova Ves začala územné konanie o stavebnej uzávere v zóne Karloveská zátoka. V tejto lokalite sa nachádzajú obľúbené oddychové miesta Karlovovešťanov a zároveň investičné a rezidenčné projekty. Informoval o tom Michal Skalník z Miestneho úradu v Karlovej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku V Karloveskej zátoke pripravuje mestská časť stavebnú uzáveru
Zdroj: TASR

Konanie o stavebnej uzávere sa začína z podnetu karlovoveského stavebného úradu, a to z dôvodu pripravovaného územného plánu zóny. Ten by mal presnejšie regulovať budúci rozvoj tohto územia. Stavebná uzávera bude platiť do schválenia územného plánu zóny, ale najviac päť rokov od právoplatnosti územného rozhodnutia.

„Ide o dôležité rekreačno-oddychové územie celomestského významu. Je v prospech Karlovovešťanov i Bratislavy, ak jeho rozvoj bude mať čo najpodrobnejšie pravidlá,“ priblížila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Dané územie je ohraničené na západnej strane vodným tokom Čierny potok, na severnej strane komunikáciou Botanická ulica a na východnej strane Mostom Lafranconi.

Ústne pojednávanie s účastníkmi konania bude vo štvrtok 26. novembra o 09.00 h v Miestnom úrade v Karlovej Vsi. Účastníci môžu do podkladov rozhodnutia nahliadnuť počas úradných hodín stavebného úradu.

Prečítajte si tiež: Okolo Štrkovca sa nebude ďalej stavať, samospráva pripravuje uzáveru

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM