Nina Táborská Správy

Okolo Štrkovca sa nebude ďalej stavať, samospráva pripravuje uzáveru

Mestská časť Ružinov začala územné konanie o stavebnej uzávere v okolí Štrkoveckého jazera. „Súvisí s prípravou troch územných plánov zón v tejto lokalite,“ vysvetlil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ilustračný obrázok k článku Okolo Štrkovca sa nebude ďalej stavať, samospráva pripravuje uzáveru
Zdroj: TASR

Ak sa stavebné uzávery v lokalitách Štrkovecké jazero, Bajkalská roh a Bajkalská, Drieňová podarí vyhlásiť, platiť budú maximálne 5 rokov alebo do schválenia územných plánov zón.

Ústne pojednávanie s účastníkmi konania a dotknutými orgánmi je naplánované na 7. decembra 2015 (Bajkalská roh), 8. decembra 2015 (Štrkovecké jazero) a 10. decembra 2015 (Bajkalská, Drieňová) vždy o 16:30 vo veľkej zasadačke miestneho úradu Ružinov.

„Účastníkmi konania sú tí, ktorí majú vlastnícke alebo „iné práva“ v území, ktorého sa stavebná uzávera týka,“ informovala Bratislva24.sk Miroslava Plesníková, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov

V okolí Štrkoveckého jazera vlastnia investori viaceré pozemky a majú svoje investičné zámery – napríklad prestavba hotela Junior alebo zámer postaviť obytný dom na parkovisku na Sabinovskej ulici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM