Rôzne

V Dúbravke poučia rodičov o elektronickom zápise detí do škôlok

Podľa prednostu miestneho úradu Rastislava Bagara sa elektronickou registráciou podarilo odstrániť nezrovnalosti pri zadávaní osobných údajov.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke poučia rodičov o elektronickom zápise detí do škôlok
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Od začiatku apríla môžu rodičia svoje deti v Dúbravke elektronicky zapísať do materských škôl pre školský rok 2019/2020. Na zrýchlenie a zefektívnenie postupu ho samospráva mestskej časti realizuje už tretí rok.

Elektronická registrácia

Nielen kvôli nemu, ale celkovo o svojich materských školách a prijímaní detí organizuje miestny úrad besedu pre rodičov malých Dúbravčanov. Uskutoční sa v utorok 2. apríla o 9:30 hod. v rodinnom centre Macko. Ľubica Szilasiová zo školského úradu odpovie na otázky a deti počas debaty môžu byť v herni centra.

Podľa prednostu miestneho úradu Rastislava Bagara elektronickou registráciou sa im podarilo odstrániť nezrovnalosti pri zadávaní osobných údajov detí a rodičov i zjednodušiť postup pri triedení žiadostí. Niektorí rodičia totiž prihlasovali dieťa na niekoľko materských škôl, čím vznikali duplicitné žiadosti.

Postup prihlásenia je cez web www.dubravka.sk v sekcii potrebujem vybaviť – prijatie dieťaťa do materskej školy vyhľadať online formulár. Zákonný zástupca dieťaťa ho vyplní, na kontaktnú emailovú adresu v žiadosti následne dostane potvrdzujúcu správu. V jej prílohe je žiadosť, ktorú po vytlačení zanesie rodič ošetrujúcemu lekárovi na potvrdenie zdravotného stavu dieťaťa a doplnenie informácie o absolvovaných očkovaniach. Potvrdenú žiadosť treba odniesť riaditeľke materskej školy v termíne 24. – 25. apríla od 15. do 17. hodiny.

Zápis prvákov

Dúbravka je zriaďovateľom 12 materských škôl so 48 triedami a kapacitou 1 075 miest. Jej prioritou je dať priestor dúbravským deťom. Otvorením dvoch nových materských škôl sa vlani podarilo prijať všetky dúbravské deti, ktoré do konca roka 2018 dovŕšili tri roky.

V dňoch 16. a 17. apríla od 15:00 do 18:30 hod. sa uskutoční aj povinný zápis prvákov. Rodič môže zapísať dieťa na ktorúkoľvek základnú školu, tie však musia prioritne prijímať žiakov podľa štyroch školských obvodov. Dúbravka má štyri základné školy v pôsobnosti mestskej časti a štyri iných zriaďovateľov – špeciálnu, britskú a dve súkromné.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM