Rôzne Správy

V Dúbravke otvoria novú Materskú školu Bullova

Škôlka bude sídliť priamo v budove strednej odbornej školy pedagogickej, kde sa vzdelávajú budúce učiteľky a vychovávateľky.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke otvoria novú Materskú školu Bullova
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

V Dúbravke otvorí mestská časť v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) v prvý školský deň (3.9.) Materskú školu Bullova. Ide o jedinečný školský projekt na celom Slovensku. Škôlka bude totiž sídliť priamo v budove strednej odbornej školy pedagogickej, kde sa vzdelávajú budúce učiteľky a vychovávateľky. Tie tak už na prax nebudú musieť nikam cestovať. Informovala o tom hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.

Prax priamo v budove školy

Otvorením 12. materskej školy vyrieši Dúbravka problémy s kapacitou materských škôl. „Myslím, že ďalšia nová materská škola už nebude potrebná. Všetky dúbravské deti, ktoré majú do septembra tri roky, sú prijaté,“ povedala vedúca oddelenia školstva, vzdelávania a športu mestskej časti Dúbravka Marta Jurkovičová.

Myšlienka prepojenia škôl vznikla na pôde strednej školy, pričom našla oporu a podporu u vedenia Dúbravky. „Ako učiteľa ma nadchla predstava praxe priamo v budove a BSK ako zriaďovateľ strednej odbornej školy sa k projektu pridal,“ povedal starosta mestskej časti Martin Zaťovič.

Zánovná Fedákova

Vlani otvorila Dúbravka novú Materskú školu Fedákova. Naplnila sa v septembri 2017. Mestská časť využila pri obnove schátraného objektu peniaze z dotácie od ministerstva školstva vo výške 160-tisíc eur a z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

„Išlo o nenávratný finančný príspevok na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl. Dúbravka totiž získala eurofondy, čím sa vedeniu mestskej časti podarilo ušetriť viac než 580-tisíc eur a vytvoriť 92 nových miest v škôlkach pre dúbravské deti,“ spresnila Marcinatová. Nová materská škola na Fedákovej vznikla prestavbou a rekonštrukciou chátrajúceho objektu.

Mestská časť Dúbravka bude od pondelka (3.9.) tak už zriaďovateľom 12 materských škôl s 1095 miestami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM