Komunálne voľby

V Dúbravke kandiduje iba jeden občiansky kandidát na poslanca

Okrem jediného nezávislého kandidáta do miestneho zastupiteľstva sú ďalší 46 kandidáti nominantmi politických strán a zoskupení.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke kandiduje iba jeden občiansky kandidát na poslanca
Zdroj: TASR

Do miestneho zastupiteľstva v Dúbravke kandiduje v novembrových komunálnych voľbách iba jeden občiansky kandidát. Vyplýva to z oficiálneho zoznamu zaregistrovaných kandidátov, ktorý Dúbravka zverejnila na svojom webe.

Zastupujú politické strany

Okrem jediného nezávislého kandidáta sú ďalší 46 kandidáti nominantmi politických strán a zoskupení. Najviac je kandidátov širokej pravicovej koalície SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina – Boris Kollár, OKS, NOVA, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska. Je ich 25, tvoria tak viac než polovicu všetkých, ktorí podali kandidatúru na miestneho poslanca v Dúbravke.

Druhý najväčší počet straníckych nominantov (10) sa týka kandidátov, za ktorými stojí zoskupenie strán Smer-SD, SNS. Piatich kandidátov nominovalo zoskupenie strán Progresívne Slovensko (PS) a Spolu – občianska demokracia. Štyria kandidáti sú nominantmi Strany zelených Slovenska (SZS), jeden kandidát zastupuje ĽSNS a taktiež jedného kandidáta nominovala Slovenská národná jednota – strana vlastencov.

Zaťovič a Petrušková

Aj obaja kandidáti na starostu sa uchádzajú o mandát s podporou politických strán. Súčasného starostu Martina Zaťoviča podporuje pravicová koalícia SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina – Boris Kollár, OKS, NOVA, Zmena zdola a Demokratická únia Slovenska. Za zoskupenie Smer-SD, SNS kandiduje projektová manažérka Iveta Petrušková v súčasnosti pôsobiaca v komisii kultúry dúbravského miestneho zastupiteľstva.

V miestnom zastupiteľstve mestskej časti Bratislava-Dúbravka pôsobí a i v ďalšom volebnom období bude pôsobiť 25 poslancov, ktorých zvolia v rámci štyroch volebných obvodov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM