Rôzne Správy

V Dúbravke chystajú nový projekt. Ruina bývalej pošty už strašiť nebude

Najnovší projekt by mal priniesť nové byty na miesto, kde doteraz stála schátraná budova bývalej pošty.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke chystajú nový projekt. Ruina bývalej pošty už strašiť nebude
2
Galéria
Zdroj: Ennel, s.r.o.

Dúbravku, rovnako ako iné mestské časti Bratislavy, neobišlo zahusťovanie. Najnovší projekt by mal priniesť nové byty na miesto, kde doteraz stála schátraná budova bývalej pošty.

Byty, obchody aj škôlka

S projektom, ktorý na Saratovskej ulici poskytne bývanie v 386 bytoch, prišla spoločnosť Ennel, s.r.o.. Projekt aktuálne vstupuje do územného konania, zámer už prešiel cez EIA. Stavba pozostáva zo štyroch objektov so šiestimi až jedenástimi nadzemnými podlažiami a vnútroblokom. Okrem bytov ponúkne aj občiansku vybavenosť s rozlohou viac ako 2,5-tisíca metrov štvorcových. Samozrejmosťou budú tiež obchody, reštaurácie a kaviarne.

Rodičia sa zaiste potešia materskej škole s kapacitou 60 miest. Projekt ráta s podzemným parkovaním s počtom 405 miest, tesne pri domoch pribudne 33 parkovacích stanovíšť. Stavbu zakreslili v dvoch variantoch, väčšia výmera zelene rozhodla o variante číslo 2. Projekt by mal zhltnúť 26 miliónov eur.

Architektonicky sa stavby polyfunkčného komplexu ujal Atelier 008. Na mieste schátranej budovy pošty by nové bývanie mohlo vyrásť niekedy medzi rokmi 2019 a 2021.

Zdroj: Bratislava YIMBY

Nový projekt v Dúbravke
2
Galéria
Zdroj: Ennel, s.r.o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM