Kultúra

V Cvernovke sa chystá druhý ročník festivalu Nasuti. Program bude pestrý!

Festivalové diskusie predstavia zaujímavé a inšpiratívne osobnosti vedy, kultúry, biznisu i dizajnu.

Ilustračný obrázok k článku V Cvernovke sa chystá druhý ročník festivalu Nasuti. Program bude pestrý!
5
Galéria

Festival Nasuti vznikol ako prvý festival súčasného umenia s environmentálnym zameraním na Slovensku. Spája kreativitu, umenie, dizajn, inovácie a ekologické myslenie.

Pestrý program

Program tvoria prednášky, diskusie, workshopy a kreatívna produkcia vo forme prezentácií, originálnych performance, objektov, dizajnov a inštalácií. Zámerom festivalu je zvyšovať povedomie o aktuálnych ekologických problémoch a riešeniach.

Druhý ročník festivalu sa uskutoční v sobotu 21. septembra, program začne o 10:00 hod. panelovými diskusiami, prezentáciami a detským sprievodným programom. Vyvrcholí vernisážou výstavy Dancing on the Ruins o 16:00 hod. a večerným umeleckým programom.

Vernisáž začne komentovanou prehliadkou v zborovni na prvom poschodí o 16:00 hod. Po komentovanej prehliadke a prezentáciách detských dielní zahrá o 20:00 hod. recyklovaný DJ set Slávo Krekovič a.k.a. DJ Hamborgarafabrik­kan, ktorý namieša posthistorický set roztopašných mashupov. Ironicko-vážnu večeru s prednáškou navarí umelec v post-praxi Radim Labuda a po zotmení sa na suti objaví performerka Darina Alster.

Festivalové diskusie

Festivalové diskusie predstavia zaujímavé a inšpiratívne osobnosti vedy, kultúry, biznisu i dizajnu. Týkajú troch hlavných tém: klimatickej krízy, zelenej architektúry a udržateľnej módy. S módnymi tvorcami sa budeme rozprávať o nastavovaní procesov a vzniku udržateľnej módnej značky v prostredí SR a Česka.

Sprievodný detský program počas celého dňa pre návštevníkov od 5 – 12 rokov pripravili organizátori v spolupráci so združením EDUdrama a Slovenským Centrom dizajnu. Zámerom programu je viesť deti k vnímavosti voči životnému prostrediu a k nekonzumnému životnému štýlu.

Vlastným eko-workshopom výroby peňaženiek z odpadového tetrapaku prispieva aj partner živej kultúry v Novej Cvernovke – Nadácia VÚB. EDUdrama chce stierať hranice medzi javiskom a hľadiskom prostredníctvom divadelných predstavení a workshopov. Praktický “stavebný” workshop Suťoskalka pripravilo Slovenské centrum dizajnu. Hudobník Marek Kundlák stojí za workshopom recyklovaných nástrojov Dielnička malého muzikanta s následným koncertom Suťorchestra.

Celý program nájdete TU.

Festival Nasuti
5
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM