Samospráva

V Chorvátskom Grobe vybudujú dažďovú kanalizáciu

Obec Chorvátsky Grob uspela v žiadosti o dotáciu z Environmentálneho fondu. Na projekt Odstránenie havarijného stavu odvádzania dažďových vôd v objektoch Triblavinského kanála získala finančné prostriedky vo výške 200-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku V Chorvátskom Grobe vybudujú dažďovú kanalizáciu
Zdroj: TASR

Chorvátsky Grob získal dotáciu v rámci oblasti ochrany a využívania vôd – protipovodňová ochrana a opatrenia mimo vodného toku. „Z niekoľko 100 žiadostí bolo podporených 12 obcí v rámci tejto činnosti a nám pridelená dotácia je druhá najvyššia,“ približuje samospráva.

Získaná dotácia pomôže Chorvátskemu Grobu vybudovať dažďovú kanalizáciu na Triblavinskej ulici a na novom kanáli za lokalitami Pálffyho a Monarská, ktorý bude napojený na povrchový rigol medzi lokalitou Na Pasienku až po Monarskú Alej.

„Na dodávateľa stavebných prác beží verejné obstarávanie, o jeho výsledku budeme informovať. Projekt má platné stavebné povolenie od 5. júna 2015,“ spresnila obec Chorvátsky Grob.

Dotáciu 200-tisíc eur z Environmentálneho fondu získala aj obec Slovenský Grob v rámci projektu prvej etapy kanalizácie, za ktorú napríklad rozšíri kanalizáciu na ulici Pri štadióne.

Prečítajte si aj: Poslanci schválili územný generel dopravy, nový obchvat tam však nie je zapracovaný

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM