Rôzne

V bratislavských lesoch by mal pribudnúť ďalší domček. Tentokrát však na vode

Dva domčeky na strome ponúkli za svoju existenciu dobrodružné ubytovanie viac ako 400 návštevníkom. Keďže sú také obľúbené, na jar by sa k nim mohol pridať tretí.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavských lesoch by mal pribudnúť ďalší domček. Tentokrát však na vode
4
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Domčeky na strome sa za posledné mesiace stali vyhľadávanou atrakciou v bratislavských mestských lesoch. Cieľom projektu, ktorý pripravili Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, je ponúknuť ľuďom netradičný zážitok a prehĺbiť kontakt s prírodou.

Obľúbené domčeky

V Bratislave máme zatiaľ dva domčeky. Jeden sa nachádza v Kačínskej doline a druhý v lokalite Dlhé lúky. Obom domčekom sa darí výborne, o čom svedčia aj štatistiky. „Do dnešného dňa bolo v domčeku na Kačíne obsadených 101 nocí, počas letných prázdnin bol domček obsadený takmer každú noc. Domček na Dlhých lúkach bol postavený v tomto roku a sezónu začal od 13. júla. Doteraz v ňom bolo obsadených 41 nocí, najviac taktiež počas letných prázdnin,“ pre Bratislava24.sk povedala Martina Kohárová z organizácie Mestské lesy v Bratislave.

Celkovo sa v domčekoch od začiatku ich existencie ubytovalo viac ako 400 návštevníkov. Sezóna v obidvoch domčekoch trvá do 31. októbra.

Bude aj tretí

Vzhľadom na ich popularitu a obľúbenosť, hlavné mesto spoločne s Mestskými lesmi reálne uvažujú nad postavením ďalšieho domčeka v bratislavských lesoch. Tentokrát však nie v korunách stromov, ale na vode. „Do návrhu rozpočtu pre rok 2018 sme zahrnuli obstaranie domčeka na vode, ale rozpočet zatiaľ nie je schválený hlavným mestom,“ vysvetlila Kohárová.

Zatiaľ nie je definitívne rozhodnuté, kde sa bude domček nachádzať, ale jeden návrh už poznáme. „Zatiaľ sme vybrali lokalitu U Slivu, pretože je to krásne romantické miesto a je to aj najvhodnejšia lokalita z hľadiska dostupnosti,“ prezradila Martina Kohárová s tým, že s budovaním nového domčeka by sa mohlo začať na jar.

TU by mohol vzniknúť domček na vode:

Domčeky v korunách stromov
4
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM