Kultúra

Mlsné jazýčky sa majú na čo tešiť! V bratislavskom lesoparku budú opäť Medové dni

Na Železnej studničke je pre včelích gurmánov nachystaná medová zmrzlina, ale i medové pivo či cider.

Ilustračný obrázok k článku Mlsné jazýčky sa majú na čo tešiť! V bratislavskom lesoparku budú opäť Medové dni
10
Galéria
Zdroj: TASR

Pre návštevníkov bratislavského lesoparku sú v rámci Medových dní, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok (29. 8.), prichystané ochutnávky najrôznejších druhov medov a medovín, prezentácia ďalších včelích produktov, ako medová zmrzlina či medové pivo, a prednášky o živote včiel. Na svojej stránke o tom informovali Mestské lesy Bratislava (MLB).

Medové dni

Na Partizánskej lúke sa o 11:00 hod. predstaví bábkové divadlo Teatro Carnevalo. Následne je pre návštevníkov pripravená ochutnávka medu, prezentácia včelích produktov, ako sú peľ, propolis, vosk, a ich význam pre zdravie. Včelár Dušan Dedinský predstaví hosťom život včiel a v stánku Bratislavského regionálneho ochranárskeho združenia (BROZ) priblížia predátorov včely medonosnej.

Na Železnej studničke je pre včelích gurmánov nachystaná medová zmrzlina, ale i medové pivo či cider. Kačín predstaví ochutnávku medov zo slovenských lesov, výrobu sviečok z včelieho vosku a prednášku Tomáša Blaškoviča o živote včiel. Medáreň pri II. Lome ponúkne ochutnávku medu z viacerých krajín rôznych kontinentov, ochutnávku rôznych medovníkov, ale i studených bylinkových čajov.

Pre návštevníkov Medového dňa bude od Červeného mosta na Kačín premávať od 12:00 do 16:00 hod. Vláčik Blaváčik zadarmo. Posledná jazda zo zástavky spod Červeného mosta bude o 15:00 hod.

Medový deň
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM