KAW Rôzne Správy

V Bratislavskom kraji je množstvo nakazených: Kde všade sa koronavírus objavil?

Nový koronavírus sa potvrdil aj u zamestnanca pracujúceho v Symfonickom orchestri Slovenského rozhlasu. Zavrieť museli aj viacero tried na školách.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislavskom kraji je množstvo nakazených: Kde všade sa koronavírus objavil?
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Počas pondelka (19. 10.) bolo zistených 705 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 31 400 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe. Počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 5 946 ľudí.

Najviac pozitívnych prípadov pribudlo v Bratislavskom a Nitrianskom kraji – zhodne po 148. V okrese Bratislava to bolo 96 nových prípadov, v okrese Pezinok 25, v okrese Senec 16. Najmenej, 11 pozitívnych prípadov, pribudlo v okrese Malacky.

Ako informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava na sociálnej sieti, nový koronavírus sa potvrdil aj u zamestnanca pracujúceho v Symfonickom orchestri Slovenského rozhlasu.

Zatvorené školy

Zatvorené sú aj dve triedy Materskej školy Jána Kollára na Štúrovej 139 v Malackách. Majú tam nariadené karanténne opatrenia do 23. októbra. COVID-19 sa potvrdil u zamestnanca tejto školy.

Prerušené vyučovanie majú aj dve triedy v Základnej škole s materskou školou Za kasárňou v Bratislave, kde boli žiaci z týchto tried pozitívne testovaní.

Zostať doma budú musieť aj žiaci prvého stupňa na ZŠ Sokolíkova v Dúbravke. Pozitívne bol testovaný jeden pedagóg.

Do 28. októbra je prerušené vyučovanie na Základnej škole s materskou školou na Jeséniovej 54 v Bratislave. Domáca karanténa a ďalšie opatrenia sa týkajú iba detí a zamestnancov materskej školy.

Karanténne opatrenia musia do 23. októbra dodržiavať aj žiaci 1.A, 2.A, 4.A a deti navštevujúce ŠKD, ktoré prišli do kontaktu s pozitívne testovanými žiakmi Základnej školy Holíčska 50 v Bratislave.

Vyučovanie musí prerušiť aj hudobný odbor na ZUŠ v Malackách na Záhoráckej 49, pretože sa u pedagóga pracujúceho v tomto zariadení potvrdil nový koronavírus.

NOVÉ PRÍPADY COVID-19 ℹ️😷: 👉 V Bratislavskom kraji evidujeme 9️⃣5️⃣ nových osôb s pozitívnym 🔬testom na COVID-19....

Posted by Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m. on Monday, October 19, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM