KAW Rôzne Správy

Koronavírus vyčíňa na školách v Starom Meste. Viacero tried aj učiteľov je v karanténe

Žiaci jednej zo škôl v Bratislavskom kraji sú v karanténe, nakoľko sa u šoféra, ktorý ich viezol na plavecký výcvik, potvrdil nový koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus vyčíňa na školách v Starom Meste. Viacero tried aj učiteľov je v karanténe
8
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Hoci Bratislava za včerajší deň nezaznamenala prudký nárast pozitívne testovaných na nový koronavírus, zatvárajú sa ďalšie triedy v školách.

Učitelia aj žiaci v karanténe

Nepriaznivá je najmä situácia v Starom Meste. Od pondelka majú prerušené prezenčné vyučovanie žiaci jednej triedy siedmeho ročníka na ZŠ Hlboká cesta. Doma zostávajú do piatka (16. 10.) a vzdelávajú sa prostredníctvom úloh cez Edupage. Na škole je desať učiteľov v karanténe.

Rovnako žiaci siedmeho a deviateho ročníka na ZŠ Mudroňova majú prerušené prezenčné vzdelávanie a učia sa doma. Dôvodom je v tomto prípade karanténa učiteľov vyučujúcich v ôsmom ročníku. „Žiaci 8. ročníka sú najmenej do 12. 10. v povinnej karanténe, respektíve do negatívneho výsledku RT-PCR testu, ktorý sú povinní absolvovať,“ uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove. Žiaci 5. a 6. ročníka pokračujú v riadnom vyučovaní podľa upraveného rozvrhu v rozsahu štyroch vyučovacích hodín.

Na základe rozhodnutia regionálneho úradu verejného zdravotníctva je do piatka zatvorená MŠ Tabaková, kde boli pozitívne testovaní traja zamestnanci.

Prerušené vyučovanie majú aj žiaci ročníka Tercia A Gymnázia Metodova v Bratislave, keďže bola jedna žiačka pozitívne otestovaná na nový koronavírus.

Školy mimo Bratislavy

Do piatka 16.10. je prerušené vyučovanie aj v troch triedach na Základnej škole kpt. J.Nálepku v Stupave, nakoľko sa u šoféra, ktorý viezol žiakov z týchto tried na plavecký výcvik, potvrdil nový koronavírus. Žiaci a pedagogickí pracovníci musia zostať v domácej izolácii. Pedagógovia sa musia podrobiť testovaniu.

Do 17.10.2020 museli tiež prerušiť vyučovanie v triede Montessori klub v Rodinnej škole v Bernolákove, nakoľko sa u detí, ktoré navštevujú toto zariadenie, potvrdilo ochorenie COVID-19.

Počas pondelka (12. 10.) bolo zistených 531 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 20 886 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 5 058 ľudí.

Počet nových prípadov v okrese Bratislava je 33, v okrese Senec 7. Okresy Malacky a Pezinok hlásia za včerajšok 3 nové prípady.

COVID-19 ZATVÁRA TRIEDY NA ŠKOLÁCH 😷👩‍🏫 V NAŠOM KRAJI 👉 Do 16.10.2020 je prerušený výchovno-vzdelávací proces u žiakov...

Posted by Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m. on Monday, October 12, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM