Rôzne Správy

V bratislavskej MHD sa chystajú viaceré ZMENY: Pripravte sa na ne vopred!

K zmene príde aj pri názvoch viacerých zastávok.

Ilustračný obrázok k článku V bratislavskej MHD sa chystajú viaceré ZMENY: Pripravte sa na ne vopred!
Zdroj: DPB, a. s.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) zavádza od 11. decembra, čo je termín celoštátnej zmeny cestovných poriadkov, viacero zmien v bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD). Zlepšiť majú kvalitu cestovania. TASR o tom informoval hovorca DPB Martin Chlebovec.

Úpravy

Mestský dopravca skráti jazdnú dobu linke 27 premávajúcej v Dúbravke, čím sa má zvýšiť rýchlosť cestovania v danej oblasti. V mestskej časti Vrakuňa pribudne zastávka Pod gaštanmi pre nočnú linku N70. „Vďaka tomu sa zlepší dostupnosť MHD pre obyvateľov ulíc Pod gaštanmi a Na piesku aj v nočných hodinách,“ spresnil hovorca.

V súvislosti so zmenami cestovných poriadkov vlakov upraví DPB spoje linky 131 nadväzujúce na príchody vlakov na Hlavnú stanicu, a to v posledný deň pred vyučovaním vysokých škôl.

Názvy zastávok

K zmene príde aj pri názvoch viacerých zastávok. Po ukončení používania komerčného názvu budú zastávky pri križovatke Einsteinovej ulice a Panónskej cesty označené novými názvami. Zastávka na Panónskej ceste ponesie po novom názov Pri sade a konečná zastávka linky 50 pri nákupnom centre bude pomenovaná ako OC Einsteinova.

V mestskej časti Jarovce zmení dopravný podnik názov zastávky Sady na zastávku Ovocná. Zastávka Kopčany, sídlisko (nástupište linky 99 na nadjazde) bude premenovaná na názov Bratská.

Nové symboly

Cestujúci bratislavskou MHD sa už niekoľko dní stretávajú aj s ďalšou novinkou. Elektronické infotabule na zastávkach po novom zobrazujú nové symboly poskytujúce podrobnejšie informácie o spojoch,“ uviedol Chlebovec. Ide o symbol (~) „približne“, odchod spoja podľa cestovného poriadku, nie je známa aktuálna poloha spoja. Symbol (<1) „menej ako“ informuje o odchode do jednej minúty a symbol () o odchode teraz.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM