han Rôzne

V Bratislave vytiahli v boji proti KOMÁROM novinku: Zastaviť ich majú TABLETY! FOTO

Zastaví to otravný hmyz? Každoročne obyvatelia nielen v hlavnom meste, zvádzajú tuhý boj s komármi, ktoré vedia poriadne znepríjemniť život. Teraz sa to má však zmeniť!

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave vytiahli v boji proti KOMÁROM novinku: Zastaviť ich majú TABLETY! FOTO
4
Galéria

Hlavné mesto na Facebooku prišlo s niečím, čo tu ešte nebolo. „Prichádzame s novinkou – BTI tablety proti larvám komárov na doma!“ uviedli na úvod v príspevku.

„Robíme skutočne všetko preto, aby nám komáre čo najmenej znepríjemňovali život. Chrbtové chrliče BTI, člny, dokonca aj zásah helikoptérou. ALE. Komáre sa liahnu často aj na dvoroch a záhradkách – teda tam, kde zasiahnuť nemôžeme. Preto sme spravili možné aj nemožné na to, aby boli tablety BTI autorizované pre domácnosti a aby ste tak mohli ochrániť svoju záhradu,“ píše sa ďalej v statuse.

Ako na komáre?

Magistrát hlavného mesta radí, ako sa vyhnúť tomu, aby ste si neúmyselne nevypestovali tisíce komárov. „V prípade, že sa vo vašom záhradnom jazierku*, väčšej nádržke alebo sude s vodou objavia larvy komárov môžete použiť práve tablety BTI, aby sa vám toto leto nestal komár sudový osudovým. Jedna tableta vystačí na 50 litrov vody a do 24 hodín zničí až 100% lariev komárov v liahnisku,“ vysvetľujú.

„Larvicíd BTI je pritom selektívny – efektívne ničí larvy komárov, no pre ostatné živočích a rastliny je neškodný,“ doplnili dôležitú informáciu.

Kedy a kde pre tablety

Tablety BTI si občania môžu vyzdvihnúť na magistráte na Primaciálnom námestí 1 na Službách občanom:

Pondelok: 8:30 – 17:00

Utorok: 8:30 – 16:00

Streda: 8:30 – 16:00

Štvrtok: 8:30 – 16:00

Piatok: 8:30 – 15:00


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Výber z aktuálnych tém:

🏡🦟💥 Prichádzame s novinkou - BTI tablety proti larvám komárov na doma! Robíme skutočne všetko preto, aby nám komáre čo...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Thursday, May 4, 2023
Hlavné mesto bojuje proti komárom
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM