Kultúra

V Bratislave odštartuje Adrenalin Film Festival. Upúta najmä fanúšikov extrémnych športov

Na podujatie zavíta tiež Manuela Mandl – víťazka svetovej série závodov Freeride World Tour 2018, ktorá uvedie svoj nový film.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave odštartuje Adrenalin Film Festival. Upúta najmä fanúšikov extrémnych športov
Zdroj: Dnes24.sk

V bratislavskom Kine Lumiére štartuje v utorok Adrenalin Film Festival. Podujatie zamerané na extrémne športy – freeskiing, snowboarding, cyklistiku či surfing – predstaví v 6. ročníku 14 krátkych aj dlhometrážnych filmov, ktoré divákov prenesú do prostredia zasnežených hôr či nekonečných oceánov.

Adrenalín na plátne

„Hlavnou náplňou budú filmy z lokálnej, ako aj zahraničnej produkcie. Na podujatie zavíta tiež Manuela Mandl – víťazka svetovej série závodov Freeride World Tour 2018, ktorá uvedie svoj nový film Through Darkness a prednášku na tému lavínová prevencia,“ uviedol organizátor festivalu Juraj Schwarz.

Podujatie ponúkne návštevníkom napríklad freeski film Romance americkej produkcie Level1. Medzi pestrou nádielkou adrenalínových filmov figuruje aj snímka Zimná krajina (Winterland), novinka od Teton Gravity Research, ktorá je opäť oslavou freeskiingu a snowboardingu, či film Roadless, v ktorom účinkuje aj Travis Rice, jeden z najznámejších snowboardistov súčasnosti.

„Novinkou tohto ročníka je sekcia freeski a snowboard filmov pripravená v spolupráci s najväčším rakúskym podujatím podobného zamerania – Freeride Film Festivalom, či sekcia zameraná na cyklistiku, ktorá predstaví slovenské video od tímu CTM a nový film od Anthill Productions pod názvom Return to Earth,“ dodal organizátor festivalu adrenalínových filmov.

Štefánikove vlny

Schwarz upozornil i na nový nezávislý dokumentárny film slovensko-tahitskej koprodukcie Štefánikove vlny, v ktorom sa tvorcovia vydávajú po stopách Milana Rastislava Štefánika na Tahiti, kde sa zhodou okolností vyskytujú jedny z najväčších a najlepších vĺn na svete.

Štefánikove vlny, pod ktoré sa podpísal režisér Mike Satori (Michal Vasilko Kele), sú v programe festivalu 23. októbra v rámci sekcie Surf. „Po projekcii v čase od 19.00 do 19.30 h bude prebiehať diskusia k filmu s jeho režisérom Mike Satorim,“ uviedol Pavol Kuštár, dramaturg filmu z dokumentárneho cyklu „Prebudený“.

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM