Rôzne Správy

Z prasknutého vodovodu striekal obrovský GEJZÍR: Na zimnom štadióne spôsobil hotovú katastrofu

Tlakom vody a kamením bolo podľa mestskej organizácie rozbitých asi osem sklenených vyplní okien na vstupnom vchode. A to nie je ani zďaleka všetko!

Ilustračný obrázok k článku Z prasknutého vodovodu striekal obrovský GEJZÍR: Na zimnom štadióne spôsobil hotovú katastrofu
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Prasknutý vodovod na Harmincovej ulici v bratislavskej Dúbravke, ktorý v piatok (9. 12.) pri prácach na rozširovaní cesty poškodila stavebná firma, spôsobil škody na vedľa stojacom zimnom štadióne. Pre TASR to potvrdil riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta Ladislav Križan.

Voda a kamene

Tlakom vody a kamením bolo podľa mestskej organizácie rozbitých asi osem sklenených vyplní okien na vstupnom vchode, zhruba 20 kusov sklenených výplní okien na drevenej fasáde. Tlakom vody mohlo dôjsť aj k mechanickému poškodeniu vstupných dverí.

Poškodená je drevená a murovaná fasáda z vonkajšej strany vrátane možného poškodenia uchytenia okien,“ spresnili zo STARZ.

Došlo aj k zatečeniu vnútorných priestorov vodou a k znečisteniu bahnom a kamením. Poškodená bola tiež vnútorná omietka stien.

Zatečený bol aj elektrický rozvádzač s následným výpadkom elektrického prúdu či vnútorné osvetlenie vstupnej haly. „Nie je vylúčené následné zistenie možných poškodení na ďalšom majetku,“ uviedla mestská organizácia.

Poškodenie vodovodu podľa Bratislavskej vodárenskej spoločnosti spôsobilo veľký únik vody. Polícia v piatok zverejnila na sociálnej sieti video. Vidno na ňom, ako z potrubia pri zimnom štadióne striekala voda do výšky niekoľkých metrov.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM