Rôzne Správy

V Bratislave hľadajú REVÍZOROV MHD: Mali by ovládať svetový jazyk, koľko si ZAROBIA?

Bratislavský dopravný podnik prízvukuje, že dôležitou vlastnosťou adepta na túto prácu je príjemné vystupovanie, asertívna komunikácia a odolnosť i rozvaha pri konfliktných situáciách.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave hľadajú REVÍZOROV MHD: Mali by ovládať svetový jazyk, koľko si ZAROBIA?
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský dopravný podnik (DPB) hľadá revízorov MHD. Táto práca chce pevné nervy, ale aj kopu ďalších zručností. Úspešný kandidát si však môže aj pekne zarobiť.

Odolnosť a rozvaha

Podľa inzerátu, zverejneného na pracovnom portáli, si DPB predstavuje revízora ako človeka, ktorého dôležitou vlastnosťou je príjemné vystupovanie v kombinácii s primerane asertívnou komunikáciou. Chýbať by mu nemala ani odolnosť a rozvaha pri náročnejších až konfliktných situáciách.

Budúcemu revízorovi nesmie chýbať odolnosť voči stresu, zvládanie svojich emócií a schopnosť kriticky myslieť.

Nevyhnutným predpokladom je dodržiavanie etického správania voči cestujúcim, mať prirodzenú autoritu a rešpekt. Pre vykonávanie tejto pozície je potrebné získať prehľad o cestovných lístkoch a nastavených pravidlách DPB,“ uvádza DPB v profile ideálneho kandidáta na spomínanú pozíciu.

Bratislava je hlavné mesto, kam chodí kopa turistov. Je teda prirodzené, že jazykové znalosti revízorovi nesmú chýbať. V inzeráte sa uvádza, že kandidát by mal vedieť buď po anglicky alebo nemecky na úrovni B1 – „mierne pokročilý“.

Čo za to

Práca revízora je náročná, dá sa však pri nej aj dobre zarobiť.

Plat začína na 700 eurách v hrubom, môžete sa však vyšplhať až na 1900 eur za mesiac.

Rátať však treba s tým, že mzda je zložená zo základnej časti (700 eur) plus podielová prémia za všetky uhradené platby za nezaplatenie cestovného. „Priemerná mzda sa pohybuje na úrovni 1900 eur. Nárok na podielovú prémiu vzniká až po kompletnom zaučení počas skúšobnej doby,“ dodáva DPB.

Benefity

Ak by vás na danú pozíciu prijali, môžete sa tešiť na benefity. Zamestnancom a ich rodinným príslušníkom totiž DPB ponúka zľavu až 90% z ceny ročného predplatného lístka na MHD.

V prípade, že budete potrebovať bývanie v Bratislave, pomôžu aj s tým. Úspešný uchádzač získa okrem iného aj odmeny pri životných a pracovných výročiach a iné motivačné finančné príspevky (pri narodení dieťaťa, pri náročných životných situáciách, atď.).

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM