Krimi

PANIKA z dodávky, do ktorej lákajú deti na sladkosti: Školy poslali ZÚFALÝM rodičom odkaz!

Vystrašení rodičia, školy v pozore. Polícia na sociálnej sieti najnovšie zverejnila informácie k ďalšej hrozbe únosu detí.

Ilustračný obrázok k článku PANIKA z dodávky, do ktorej lákajú deti na sladkosti: Školy poslali ZÚFALÝM rodičom odkaz!
1
Galéria

Biele či čierne auto s nebezpečnými ľuďmi, ktorí lákajú školákov na cukríky a hroziace únosy detí. Túto opakujúcu sa tému si pamätajú z detstva aj dnešní päťdesiatnici.

Objavila sa aj pred pár dňami, informácie prišli najprv z Miloslavova, kde ich uverejnil obecný úrad na svojom webe. Neskôr sa rôzne podobné správy začali šíriť aj z rôznych častí Bratislavy.

Desivý príbeh

Chlapec v Alžbetinom Dvore (časť Miloslavova) mal zažiť mimoriadne nepríjemnú skúsenosť. Situáciu podľa správy obecného úradu zachytila aj kamera. Podvečer dvaja neznámi ľudia mali osloviť z bielej dodávky žiaka základnej školy, núkať mu sladkosti a chceli ho nalákať do auta. Všetko sa stalo 1. marca 2023.

Spomínané informácie okamžite spustili zdieľanie tohto upozornenia na sociálnych sieťach v blízkom aj širšom okolí Miloslavova. A objavili sa aj opisy ďalších stretnutí detí s bielou dodávkou.

Na prípad upozorňovali aj základné školy, ktoré odporúčajú žiakom aj rodičom, aby spozorneli a dávali si pozor. Deťom radia, aby chodili domov zo školy radšej v skupinkách.

Na základe informácií, ktoré kolujú v sociálnych médiách, Vás prosíme o zvýšenú opatrnosť a dohľad nad vašimi deťmi – najmä v čase, keď sa pohybujú samé vonku, t. j. po príchode a odchode detí zo školy,“ informovala rodičov cez EduPage základná škola vo Vrakuni.

„Prosíme vás, poučte deti, aby v žiadnom prípade nekomunikovali s cudzími ľuďmi a nenastupovali do žiadneho neznámeho motorového vozidla. Odporúčame, aby deti chodili domov v skupinkách,“ píšu zo školy v odkaze, ktorý si celý môžete pozrieť v galérii.

Ozvala sa čitateľka

Na túto tému nás kontaktovala aj čitateľka Martina z hlavného mesta. „Reagujem na váš článok o lákani detí do bielej dodavky. V utorok 28.2. moja mamina kočíkovala moju skoro ročnú dcéru v blízkosti Slavína na ulici Stará vinárska a údajne okolo nej prešla dvakrát biela dodávka. Raz pribrzdila a zvláštne si z nej premeriavali kočík aj maminu. Na okolí nebol nikto!“ napísala nám preľaknutá mamička Martina.

„Možno je to hlúposť a zbytočná panika, ale radšej aj vás informujem. Na danom mieste sú na domoch určite kamery, ak by to niekomu v pátraní po dodávke pomohlo. Mala vraj bratislavskú ŠPZ a sedeli v nej dvaja muži,“ dodala.

Príbeh o dvoch dievčatách

Bratislavská polícia takmer týždeň po zverejnení spomínanej správy v Miloslavove a následne aj v médiách a školách, vydala stanovisko k údajnému prípadu, ktorý sa mal stať o niečo neskôr v II a III okrese Bratislavy.

„V priebehu včerajšieho dňa sme prijali oznámenia o podozrivom dodávkovom vozidle bez EČV v druhom a treťom bratislavskom okrese, ktorého osádka mala na ulici osloviť dve maloleté dievčatá. V zmysle oznámení sa mala v jednom prípade osádka pokúsiť vtiahnuť maloletú osobu do vozidla,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

K pokusu o únos nedošlo

Muži zákona začali konať po prijatí oznámení. „V rámci intenzívneho vyšetrovania v týchto veciach môžeme jednoznačne potvrdiť a verejnosť upokojiť, že hodnovernosť uvedených oznámení sa nepotvrdila, tzn. k pokusom o únos nedošlo,“ uvádza polícia, ktorá zároveň pripomína, že včasné prijatie informácie na čísle 158 zvyšuje pravdepodobnosť objasnenia protiprávneho konania oproti prípadom, keď občania takéto oznámenie urobia prostredníctvom statusov na sociálnych sieťach.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

STANOVISKO BRATISLAVSKEJ POLÍCIE K INFORMÁCIÁM ŠÍRIACIM SA NA SOCIÁLNYCH SIEŤACH ▪️ V priebehu včerajšieho dňa sme...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, March 7, 2023
Odkaz školy rodičom kvôli bielej dodávke
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM