Aktualizované Rôzne Správy

V Bratislave bude dnes ďalší PROTEST: Pravdepodobne zablokuje DOPRAVU

Zvýšený počet ľudí na Hodžovom námestí policajti očakávajú už približne hodinu pred začiatkom.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave bude dnes ďalší PROTEST: Pravdepodobne zablokuje DOPRAVU
Zdroj: Facebook.com/Mestská polícia Bratislava

Mestská polícia Bratislava upozorňuje na možné obmedzenie dopravy v súvislosti s protivládnym protestom, ktorý sa má konať v utorok od 17.00 do 20.00 h na Hodžovom námestí v Bratislave. Verejnosti radí, aby v danom čase zvolila alternatívne trasy, ktoré nevedú okolím Prezidentského paláca. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Rátajte s obmedzením dopravy

Organizátori na protest zvážajú ľudí autobusmi aj z iných častí Slovenska, je preto možné, že dôjde k obmedzeniu dopravy v okolí Prezidentského paláca. Dotknuté môžu byť aj miesta ako Suché mýto, Námestie slobody, Palisády a spodná časť Mudroňovej ulice. Obmedzenia môže spôsobiť vystupovanie a nastupovanie protestujúcich z a do autobusov, ale aj ich veľký počet na námestí,“ skonštatovala polícia.

Zvýšený počet ľudí na Hodžovom námestí policajti očakávajú už približne hodinu pred začiatkom.

O situácii vo verejnej doprave bude priebežne informovať Dopravný podnik Bratislava. Protestujúcich polícia žiada, aby rešpektovali jej pokyny a dodržiavali verejný poriadok. „Veríme, že vyjadriť svoj názor sa dá aj bez toho, aby došlo k obmedzovaniu života ľudí v Bratislave,“ podotkla.

Polícia bude v strehu

V súvislosti s protestom polícia zvyšuje výkon v uliciach, kde bude hliadkovať spolu so štátnou políciou.

Posilňujeme výkon aj v kamerovom stredisku mestskej polície. Zábery z kamier slúžia polícii na včasný zásah a aj ako dôkazy, napríklad na súde,“ poznamenali policajti. Občanov vyzývajú, aby v prípade, že sú svedkami protiprávneho konania alebo sa obávajú, že by k nemu mohlo dôjsť, bezodkladne kontaktovali mestskú políciu prostredníctvom bezplatnej linky 159 alebo oslovili policajtov v teréne.

Odklonenie MHD

Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje na možné lokálne dopravné obmedzenia mestskej hromadnej dopravy (MHD) v súvislosti s protivládnym protestom, ktorý sa má konať v utorok od 17.00 do 20.00 h na Hodžovom námestí v Bratislave. Mestský dopravca o tom informuje na sociálnej sieti.

V prípade, že bude protestujúci dav vstupovať na priľahlé komunikácie v okolí Hodžovho námestia, prípadne sa bude presúvať smerom k hradu, treba počítať s odklonom niektorých autobusových a trolejbusových liniek, a to 31, 39, 42, 44, 47, 59, 80, 83, 84, 93, 94, 147 a 187.

MHD bude operatívne usmerňovať dispečing na základe pokynov štátnej, respektíve mestskej polície,“ podotýka DPB.

Cestujúcim odporúča sledovať aktuálne informácie na webe www.dpb.sk či na informačných tabuliach. Odporúča tiež riadiť sa pokynmi dopravného dispečingu na mieste, cestovať s dostatočným časovým predstihom, prípadne sa Hodžovmu námestiu počas protestu vyhnúť.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM