ESL Správy Samospráva

V Bratislave a okolí padal prvý sneh. Kde zažijete pravú zimnú atmosféru?

Biele vločky potešili obyvateľov Koliby aj Lamača. Sneh napadol aj na Pezinskej Babe.

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave a okolí padal prvý sneh. Kde zažijete pravú zimnú atmosféru?
4
Galéria
Zdroj: LK BABA

Počas víkendu sa počasie v Bratislave zmenilo. Po dlhom hmlistom období sa najmä v nedeľu (29.11.) objavilo aj slnko a večer sa ľudia tešili zo snehových vločiek.

Prvý sneh

„Na Kolibe sneží. Nie veľmi, ale je to prvý sneh,“ podelil sa o svoju radosť na sociálnej sieti mestský poslanec Martin Vlačiky. Ako sa ukázalo z následnej diskusie, poprašok sa objavil aj v Lamači, ale snehu zatiaľ bolo naozaj len máličko. Zato na kopci neďaleko Bratislavy sa udržal aj do začiatku nového týždňa.

Na Pezinskej Babe sa to už na zimu podobá oveľa viac.

„Do dnešného rána napadol prvý prírodný sneh v tejto zimnej sezóne v celkovej výške približne 4 centimetre,“ hlási Lyžiarsky klub Baba. V pondelok (30.11.) o 7:00 bola na Babe teplota –2,1°C a oblačné počasie.

Lyžovačka

Baba zatiaľ neavizuje umelé zasnežovanie, veď lyžovačky ešte epidemiológovia nepovolili a uvidíme, či sa na svahy dostaneme ešte v tomto roku. Keď však napadne ďalší prírodný sneh Pezinská Baba je výbornou lokalitou pre bežkárov. Zatiaľ sa tam asoň môžete ísť nadýchať čerstvého vzduchu.

„Kto má chuť zažiť trochu zimnej atmosféry môže vybehnúť na Pezinskú Babu alebo Zochovu chatu. Bufety a reštaurácie ponúkajú svoje služby v oboch strediskách, aj keď v režime podľa súčasných nariadení,“ láka Lyžiarsky klub Baba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM