Kultúra

V Bibiane sa môžete hravou formou dozvedieť viac o ľudských emóciach

Chcete vedieť, prečo sme smutní alebo čo všetko máme v hlave? Navštívte novú interaktívnu výstavu v Bibiane a tá vám to prezradí.

Ilustračný obrázok k článku V Bibiane sa môžete hravou formou dozvedieť viac o ľudských emóciach
8
Galéria
Zdroj: TASR

Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana v Bratislave pripravil novú interaktívnu výstavu. Jej názov Emócie prezrádza tematiku expozície na prvom poschodí.

„Výstava je o niekom, o človeku. Je poučná nielen pre malých návštevníkov, ale aj ich rodičov alebo starých rodičov. Vodidlom sú texty konzultované so psychologičkou aj lekárkou. V nich sú informácie, o čom sa budú zabávať v piatich rôznofarebných miestnostiach,“ uviedla spoluautorka expozície Ingrid Abrahamfyová.

„Zhodli sme sa, že cez farby sa dajú intenzívnejšie vnímať emócie. Samé sme netušili, čoho všetkého sa možno báť. Pripravili sme aj menšie prekvapenia a najmä v miestnosti strachu sú aj raritné fóbie, ktoré možno zistiť na nástenných objektoch,“ prezradila ďalšia autorka výstavy Daniela Mládenková.

Čo vás čaká

Návštevník sa dozvie, čo všetko máme v hlave pod mozgovou kôrou, ako vyzerá nervový systém, prečo sme smutní a že hnev je jazdec na splašenom koni. Tiež si môže otestovať, ako sa momentálne cíti. Zelená miestnosť je venovaná prekvapeniam, modrá smútku, červená hnevu, fialová strachu a úzkosti. Žltá farba slnka a mnohých kvetov rozžaruje radostnú miestnosť.

V uvedených priestoroch sú plánované tematické hravé tvorivé dielne pre predškolákov aj žiakov základných a stredných škôl pod vedením psychológa a výtvarníka. Výstava potrvá do 8. októbra.

Výstava Emócie v Bibiane
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM