Rôzne Správy

V Bernolákove sa môžete prejsť po novom náučnom chodníku

Obec Bernolákovo vytvorením tohto projektu dotvorila panorámu chodníka a cyklotrasy, ktorá vznikla v roku 2015, o zaujímavé a užitočné informácie.

Ilustračný obrázok k článku V Bernolákove sa môžete prejsť po novom náučnom chodníku
6
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja a obce Bernolákovo slávnostne otvorili Náučný prírodopisný chodník Čierna voda v Bernolákove. Projekt „Náučný prírodopisný chodník Čierna voda“ finančne podporil aj Bratislavský samosprávny kraj.

Chodník dotvorí cyklotrasu

„Cyklotrasa spojená s náučným chodníkom má veľký význam nielen z hľadiska rekreácie, ale aj z náučného pohľadu. Pre obyvateľov je veľmi dôležité vedieť, akú máme v území faunu a flóru. Vytvára to ich vzťah k prírode a okoliu, v ktorom žijú,“ povedal podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja Martin Berta.

Slávnostné otvorenie Náučného prírodopisného chodníka Čierna voda sa konalo v parčíku na Topoľovom rade v Bernolákove. Súčasťou bola prehliadka chodníka, ale aj odhalenie úvodnej tabule ako aj ďalších informačných tabúľ, ktoré budú obsahovať bohatý materiál s farebnou obrazovou prílohou. Tie vznikli v spolupráci s prírodovedeckou fakultou UK v Bratislave.

Návštevníci Náučného prírodopisného chodníka sa dozvedia viac o flóre a faune v Bernolákove, ale aj informácie o vzácnych druhoch rastlín a drevín, ktoré sa vyskytujú aj v ostatných častiach obce.

Obec Bernolákovo vytvorením tohto projektu dotvorí a obohatí panorámu chodníka a cyklotrasy, ktorá vznikla v roku 2015, o zaujímavé a užitočné informácie. Tie prispejú k zvýrazneniu povedomia v oblasti ochrany životného prostredia ako aj k zatraktívneniu celej lokality.

Otvorenie náučného chodníka v Bernolákove
6
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM