Rôzne Správy

Jesenné prekvapenie: V Kačínskej doline nájdete malý detský raj

Nevynecháte prechádzku ani v sychravom jesennom počasí? Ak sa vyberiete na Kačín, objavíte zvieratá „zakliate“ do dreva. Pribudnú aj nové hracie prvky.

Ilustračný obrázok k článku Jesenné prekvapenie: V Kačínskej doline nájdete malý detský raj
8
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Kačínska dolina je v poslednej dobe plná prekvapení. Tentoraz do jesennej prírody pribudol oddychovo-náučný chodník pre deti.

Pri prechádzke môžete obdivovať desať nových drevených plastík zvierat, ktoré žijú v slovenských lesoch. Vytvoril ich Michal Pípa. Jeho diela skrášľujú aj národnú prírodnú rezerváciu Devínska Kobyla.

Ďalšie atrakcie do konca roka

Do konca decembra budú na chodníku v Kačínskej doline nainštalované aj oddychové a hracie prvky a tiež hojdacie lavice. Mestské lesy nevynechajú ani celkovú úpravu terénu. Celá táto paráda stála 20-tisíc eur.

„Ide o verejnoprospešný projekt. Realizácia oddychovo-náučného chodníka bola možná len z titulu navýšenia finančných prostriedkov z Magistrátu Hlavného mesta Bratislavy účelovo určených na akcie z projektov verejných priestranstiev,“ informovala redakciu Bratislava24.sk Jana Znášiková z Mestských lesov v Bratislave.

Letné prvky v zime

Výletníkov trocha zaráža, prečo sa v Bratislave realizujú takéto projekty práve na jeseň a v zime. Veď návštevníci lesov by určite lavičky a hojdačky viac využili v lete a v teplej jeseni.

„Inštalácia projektov takto na zimu vyplynula zo spôsobu schvaľovania projektov a podľa pridelených finančných prostriedkov. Financie na projekt boli pridelené až v júni a realizácia chodníka, čiže vytvorenie desiatich drevorezieb zvierat, trvala štyri mesiace. Diela boli odovzdané koncom októbra, v novembri sme ich nainštalovali a momentálne sa chodník ešte dokončuje úpravou terénu,“ priblížila Jana Znášiková.

Náučný chodník Kačínska dolina
8
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM