Rôzne Správy

Upozornil na chlapa bez rúška, muži zákona si však podali jeho. Čo na to polícia?

Polícia by mala pomáhať a riešiť tých, ktorí sa previnili. Niekedy sa však záujem mužov v zelenom strhne na opačnú stranu. A to poriadne nepríjemným spôsobom!

Ilustračný obrázok k článku Upozornil na chlapa bez rúška, muži zákona si však podali jeho. Čo na to polícia?
Zdroj: pixabay.com

Hoci má polícia pomáhať a chrániť, nie vždy tak aj postupuje. Incident s mužmi zákona popísal na sociálnej sieti Bratislavčan Jakub, ktorý netušiac, čo bude nasledovať, upozornil políciu na človeka bez rúška pri bufete na Pálenisku.

Riešili nahlasovateľa

Policajti však svoj záujem namierili práve na ohlasovateľa problému. „Po tom, ako som privolal políciu na arogantného chlapa, ktorý ma v priestore bufetu ohrozoval svojím bezohľadným správaním, lebo nemal rúško, lepil sa na mňa a po upozornení bol ešte agresívny, prišla hliadka a príslušníci začali riešiť mňa ako nahlasovateľa. Dokola sa ma pýtali, ako som poškodený, čo s tým oni majú robiť, komentovali, ako nám šibe z rúšok a podobne,“ opisuje na sociálnej sieti Jakub nepríjemnú situáciu.

Do nepríjemnej diskusie sa zapojil aj Jakubov kamarát Ivor. Prítomní muži zákona ho ihneď začali tiež „riešiť“. „Policajti ho začali doslova šikanovať. Ihneď si od neho pýtali občiansky, negatívny test (ktorý v prírode nemajú právo žiadať), vyhrážali sa mu predvedením či použitím donucovacích prostriedkov, lebo im občiansky odmietol dať a dožadoval sa vysvetlenia, prečo ho riešia,“ približuje nepríjemnú situáciu Jakub.

Vulgarizmy ako z III. cenovej

Policajti podľa slov svedka udalosti na Ivora chrlili nevhodné poznámky a vulgarizmy. „Že je šašo, debil, (úplný) k****, že je všetkým na smiech a podobne. Vinníkom bol pritom úplne iný chlap, ktorého policajti „vyriešili“ desaťsekundovým dohovorom a na rozdiel od nás dvoch ho ani nestotožnili,“ sťažuje sa Jakub.

Napokon Ivor vytiahol mobilný telefón, aby zdokumentoval situáciu. Na to jeden z policajtov povedal: „Odložte ten mobil, lebo ho budem považovať za zbraň.“

Muži, ktorí sa zúčastnili tohto incidentu, sú sklamaní z prístupu polície, ktorá bola nadmieru nepríjemná k nahlasiteľom priestupku namiesto toho, aby sa zamerali na vinníka. „A je pritom úplne jedno, aký má ten alebo onen príslušník osobný názor na protipandemické opatrenia či na pravidlá, ktoré sú v platnosti,“ uzatvára svoj príbeh Jakub.

Čo na to polícia?

Polícia sa už uvedeným prípadom zaoberá. „V uvedenej veci bola zo strany vedenia Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave nariadená kontrola postupu policajtov. Až po záveroch tejto kontroly bude možné k veci zaujať relevantné stanovisko,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Veronika Martiniaková.

ODLOŽTE TEN MOBIL, LEBO HO BUDEM POVAŽOVAŤ ZA ZBRAŇ alebo poďme sa ne/vážne porozprávať o slovenskej polícii. V...

Posted by Ivor Švihran on Tuesday, April 6, 2021

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM