Rôzne Správy

Nemal rúško a odmietal komunikovať s políciou: Vodičovi MHD hrozí riadna pokuta

Incident, pri ktorom muž nedodržiaval protiepidemické opatrenia a fajčil, kde nesmel, sa stal pod Mostom SNP.

Ilustračný obrázok k článku Nemal rúško a odmietal komunikovať s políciou: Vodičovi MHD hrozí riadna pokuta
Zdroj: TASR/AP

Pod Mostom SNP sa v utorok (ľ.3.) stal nepríjemný incident. Dopravný podnik Bratislava potvrdil, že jeho aktérom bol vodič bratislavskej MHD.

Ignorant

Šofér bol predvedený na policajné oddelenie po tom, čo policajná hliadka spozorovala, že nedodržiava aktuálne protipandemické opatrenia, nemal prekrytý nos a ústa ochranným rúškom či respirátorom, fajčil na zastávke, nechcel preukázať svoju totožnosť a na výzvy polície nereagoval.

„Situácia nás nesmierne mrzí a robíme všetko pre to, aby sa už neopakovala. S dotyčným vodičom už mal jeho nadriadený rozhovor. Viac informácií k vzniknutej situácii nebudeme poskytovať, nakoľko je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová.

Pokuta

K incidentu došlo v Bratislave v utorok krátko po 8.45 h na zastávke Most SNP. Muž sa svojim konaním podľa polície dopustil priestupku. Navyše odmietol polícii hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť.

„Pri kontrolách je veľmi dôležité komunikovať s policajtmi. Policajti voči občanom postupujú ústretovo. Muž s policajnou hliadkou odmietol spolupracovať a na výzvy polície nereagoval. Následne bol zo strany polície vyzvaný k podaniu vysvetlenia na útvare Policajného zboru. Túto výzvu však takisto odmietol. Z uvedeného dôvodu bol v zmysle zákona predvedený na príslušný útvar Policajného zboru,“ vysvetlilo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. Vodič bol po podaní vysvetlenia následne o 09.20 h prepustený na slobodu. „Za takéto konanie hrozí mužovi v správnom konaní sankcia 1650 eur,“ uviedla polícia.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM