KAW Rôzne Správy

Univerzitná nemocnica súrne potrebuje SESTRY. Láka ich na 4-tisícový náborový PRÍSPEVOK

Slovensko už roky sužuje nedostatok zdravotných sestier a lekárov. Je ich čoraz menej, kým pacientov pribúda.

Ilustračný obrázok k článku Univerzitná nemocnica súrne potrebuje SESTRY. Láka ich na 4-tisícový náborový PRÍSPEVOK
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Univerzitná nemocnica v Bratislave zverejnila ponuku práce, v ktorej ponúka štedrý náborový príspevok. Novým sestrám sľubuje až 4-tisíc eur.

Výhody a benefity

„Budeme radi ak sa stanete členom/členkou nášho tímu. UNB ponúka všetkým novým sestrám náborový príspevok v hodnote 4 000 EUR,“ uvidela UNB na sociálnej sieti.

K benefitom a výhodám sestier, ktoré sa v UNB zamestnajú, patrí aj zvyšovanie základnej mzdy v zmysle Kolektívnej zmluvy v závislosti od počtu rokov a odbornej praxe. Nemocnica tiež ponúka možnosť priznania osobného príplatku podľa dosahovaných pracovných výsledkov, príplatky za noc, sviatky, víkendy nad rámec zákona.

Ako ďalšiu výhodu uvádza nemocnica možnosť predĺženia pracovného pomeru na dobu neurčitú po zapracovaní, príspevok zo sociálneho fondu na stomatologické výkony, na dioptrické okuliare, detskú rekreáciu či životné a pracovné jubileá.

Sestrám ponúka tiež 5 dní dovolenky nad rámec zákona a poskytnutie ubytovania.

Zdravotná sestra si v nemocnici zarobí 993 eur za mesiac, sestra so špecializáciou 1157 eur za to isté obdobie.

Nedostatok sestier a lekárov

Slovensko už roky sužuje nedostatok zdravotných sestier a lekárov. Je ich čoraz menej, kým pacientov pribúda. Často odchádzajú za lepšími podmienkami do zahraničia. Tí čo zostali, musia „ťahať“ množstvo nadčasov a sú unavení.

Od 1. januára 2021 odišlo zo systému 1 501 sestier a pôrodných asistentiek.

„Vzhľadom na to, že už pred pandémiou chýbalo viac ako 14-tisíc sestier a pôrodných asistentiek, je azda každému jasné, že pri takomto nedostatku sa nedokážu kvalitne postarať o pacientov,“ povedala prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM