Rôzne Správy

Kedy príde autobus? Jedna z elektronických infotabúľ NEFUNGUJE už DLHÉ týždne

Elektrické infotabule pomáhajú rýchlo sa zorientovať a zistiť, kedy ide váš spoj. Z jednej z nich sa však už niekoľko týždňov nič nedozviete.

Ilustračný obrázok k článku Kedy príde autobus? Jedna z elektronických infotabúľ NEFUNGUJE už DLHÉ týždne
Zdroj: Dnes24.sk

Takmer každá vec sa občas pokazí a treba ju opraviť. To sa deje aj s novými elektotabuľami na zastávkach v Bratislave. Jedna z nich je však už „zhasnutá“ veľmi dlho. Redakciu Bratislava24 zaujímal dôvod.

Novinky na zastávkach v podobe infotabúľ sa stretli s úspechom u cestujúcich. Je predsa viac ako praktické nelúštiť malé písmenká na papierovom cestovnom poriadku a vidieť už z diaľky, či budete čakať alebo máte pridať do kroku, aby ste svoj autobus stihli.

Chýba súčiastka

Jedna z elektronických infotabúľ, konkrétne tá na zastávke Kutlíkova (bývalá zastávka „Technopol“) v smere do Petržalky však už nefunguje niekoľko týždňov. Zaujímalo nás, aký je dôvod toho, že je mimo prevádzky. Išlo predsa o nemalú investíciu.

Ako sme sa dozvedeli od hovorcu bratislavského dopravného podniku Martina Chlebovca, pes je zakopaný v tom, že táto infotabuľa je staršia ako ostatné.

„Bola osadená ešte v roku 2015. Dopravný podnik Bratislava (DPB) poruchu bezodkladne ohlásil výrobcovi s tým, že žiada jej opravu. Nakoľko však ide o šesťročný displej a súčiastka potrebná na opravu infotabule nie je dostupná, výrobca pristúpi k jej oprave ihneď po tom, ako ju naskladní,“ informoval Bratislava24 Martin Chlebovec.

Hovorca zároveň doplnil, že problém s náhradnými dielmi sa týka všetkých technologických odvetví. Pri nových displejoch nebýva s opravou výrazný problém. "Oprava informačných displejov na zastávkach spravidla trvá do 5 dní, pokiaľ sa nejedná o komplikovaný zásah, spresnil Chlebovec.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM