Kultúra

Univerzitná knižnica v Bratislave oslavuje 100 rokov: "Knihomoľom" ponúka amnestiu

Na Barokovom nádvorí na Ventúrskej ulici je sprístupnená výstava s názvom Budovy Univerzitnej knižnice v Bratislave v premenách času.

Ilustračný obrázok k článku Univerzitná knižnica v Bratislave oslavuje 100 rokov: "Knihomoľom" ponúka amnestiu
5
Galéria
Zdroj: TASR

Univerzitná knižnica v Bratislave (UKB) oslávila vo štvrtok 100 rokov od svojho založenia. Pre čitateľov je pri príležitosti výročia vyhlásená knižničná amnestia do 30. októbra 2019 na poplatky za nedodržanie výpožičnej lehoty. Informovala riaditeľka UKB Silvia Stasselová.

Výstava k storočnici

Používatelia majú tiež možnosť predĺžiť si výpožičnú dobu požičaných kníh alebo vrátiť knihy do fondu bez zaplatenia poplatku. Počas najbližšieho ročného obdobia bude knižnica ponúkať podujatia, výstavy a kampane pri príležitosti svojho založenia, poznamenala Stasselová.

Na Barokovom nádvorí na Ventúrskej ulici je sprístupnená výstava s názvom Budovy Univerzitnej knižnice v Bratislave v premenách času. Výstava potrvá do 30. novembra. Cieľom je podľa Stasselovej vizuálne zdokumentovať premeny historických budov univerzitnej knižnice v priebehu rokov. Ukazuje tiež medzníky, ktoré formovali priestory knižnice.

„UKB je najstaršou a najväčšou vedeckou knižnicou na Slovensku, má storočnú tradíciu v podpore vzdelávania, vedy a kultúry v našej krajine,“ uviedla riaditeľka.

Hlavnou devízou knižnice sú podľa Stasselovej tradície, na ktorých stoja základy jej fondov, odborných činností, kultúrnej spolupráce a reprezentácie Slovenska v zahraničí.

Univerzitná knižnica Bratislava
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM