Kultúra

Umenie, zábava a aj troška tajomna. To je ponuka Bratislavského regiónu na najbližšie dni

Počas víkend pred koncom školského roka ponúkne región zábavu pre všetky školopovinné deti aj ich rodičov. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Umenie, zábava a aj troška tajomna. To je ponuka Bratislavského regiónu na najbližšie dni
Zdroj: TASR

Letný karneval

Čoraz väčšej popularite sa môže tešiť veľký letný karneval v Senci, na ktorom vystúpi karnevalový sprievod už po 20.krát. Slnečné jazerá budú dnes pripravené na pouličné divadlo plné masiek, tanečné a hudobné vystúpenia a súťaž o najlepšiu masku. V rámci bohatého sprievodného programu nebudú chýbať ani atrakcie pre deti ako aj dychová hudba pre staršiu generáciu.

Piatok / Slnečné jazerá / 12:00 / Vstup voľný

Jánske ohne

Svojským spôsobom sa koniec školského roka rozhodli osláviť aj Šenkvice, ktoré pozývajú všetkých už dnes na Jánske ohne. Obec si pre návštevníkov pripravila prezentáciu historických vozidiel, divadelné predstavenie, opekanie pri ohni, súťaže či diskotéku. Na motokrosovej dráhe v Šenkviciach sa bude jazdiť motokros, bude sa opekať a večer ukončí diskotéka.

Piatok / Šenkvice / 17:00 / Vstup voľný

Cirkul'art 2016

Festival nového cirkusu Cirkul' art je uznávanou medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním na súčasný cirkus. Spája divadlo, akrobaciu, cirkus a pouličné umenia. Nenechajte si ujsť obľúbené podujatie už tento víkend.

Piatok až nedeľa / Medická záhrada, Stará tržnica / celodenná akcia / Vstupenky TU

Umenie & Víno

3. ročník malého multižánrového festivalu s veľkým programom prinesie tento rok diela takmer tridsiatich umeleckých jednotlivcov a zoskupení. V historických objektoch nájdete deväť výstav výtvarného umenia a fotografií, pod holou oblohou ale aj pod klenbami chrámov si vypočujete osem koncertov klasickej aj neklasickej hudby, ochutnáte tekuté poklady miestnych vinárov, spoznáte svetoznáme osobnosti, tradíciu a históriu mestečka , tajomstvá jeho pivníc a osudy jeho obyvateľov.

Viac sa dozviete TU.

Piatok až nedeľa / Svätý Jur / celodenné podujatie / Vstup voľný

Korunovačné slávnosti 2016

Bratislava sa v najbližších dňoch presunie v čase. Od piatka 24. júna do nedele 26. júna tu bude totiž prebiehať 14. ročník Korunovačných slávností. Tentoraz si pripomenú 275. výročie korunovácie najvýznamnejšej panovníčky Márie Terézie, ktorá bola v Bratislave korunovaná.

Prečítajte si o podujatí VIAC

Piatok až nedeľa / Bratislava / celodenné podujatie / Vstup voľný

Burza starožitností Červený kameň

Túto sobotu sa koná ďalšia burza starožitností pre všetkých, ktorí si chcú krášliť byt, dom alebo záhradu starožitným kúskom. Opäť vás čaká bohatá ponuka mincí, medailí, známok, pohľadníc, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu, …

Sobota / Hrad Červený kameň SNM / 07:30 – 12:00 / Vstup: dospelí 3 eurá, deti do troch rokov zdarma

Račiansky Slnovrat

V poradí 3. ročník Račianskeho slnovratu, ktorý prinesie bohatý program pre všetkých sa odohrá už túto v sobotu vo vynovenom amfiteátri v Rači.

Sobota / Amfiteáter- Knižkova dolina / 15:00 / Vstup voľný

Taliansky trh

Typické talianske chute a vône sa opäť nesú Hviezdoslavovým a Rybným námestím. U minimálne 30tich výrobcov a predajcov môžete zakúpiť a ochutnať kulinárske špeciality zo všetkých regiónov Talianska (med, údeniny, zeleninu, syry, olej, víno, bylinky, ale aj ochutnávku cestovín) … Nebude chýbať degustácia cestovín, panini a produktov či vína.

Čítajte viac TU

Celý víkend / Hviezdoslavovo námestie, Rybné námestie / od 10:00 do 22:00 / Vstup voľný

Jedenspeigen festival Veltlínov

S cieľom zblížiť susediace vinohradnícke oblasti organizuje Malokarpatská vínna cesta v spolupráci s rakúskym spolkom vinárov Jedenspeigen festival Veltlínov. Festival je zárukou jedinečného zážitku pre milovníkov Veltlínskej odrody, ktorá tu má na oboch územiach dlhoročnú tradíciu. Bratislava24.sk o tom informovala Petra Kotúčková z Turizmus regiónu Bratislava.

Vychutnať si budete môcť až 70 najlepších Veltlínov zo slovenských a rakúskych pivníc do. Na podujatí bude mať KOCR Bratislava Region Tourism prezentačný stánok, v ktorom návštevníkom poskytnú informácie o atraktivitách Bratislavského regiónu

Sobota / Záhrada Malokarpatského osvetového strediska v Modre / od 14:00 hod

Keramický workshop

Workshop točenia a výroby keramiky na keramickom kruhu pod vedením profesionálov z Keramickej dielne Hemka. Deti, ale aj dospelí si budú môcť vyskúšať toto remeslo na vlastnej koži.

Nedeľa / Hrad Devín / od 10:00 do 15:30 / 4 eurá pre dospelých a 2 eurá pre deti a seniorov

Počas víkendu sa koná tiež: Kultúrne leto v Novom Meste otvorí Mária Čírová, Fragile aj ohňostroj

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM