Kultúra

Kultúrne leto v Novom Meste otvorí Mária Čírová, Fragile aj ohňostroj

Letná sezóna v bratislavskom Novom Meste slávnostne odštartuje už túto sobotu 25. júna. Tradičné Otvorenie Kultúrneho leta 2016 opäť ponúkne bohatý celodenný rodinný program, v rámci ktorého vystúpia známi umelci a vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto v Novom Meste otvorí Mária Čírová, Fragile aj ohňostroj
Zdroj: TASR

Letná sezóna v bratislavskom Novom Meste slávnostne odštartuje už túto sobotu 25. júna. Tradičné Otvorenie Kultúrneho leta 2016 opäť ponúkne bohatý celodenný rodinný program, v rámci ktorého vystúpia známi umelci a vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom.

„Otvorenie Kultúrneho leta je najväčšou kultúrno-spoločenskou akciou roka v Novom Meste. Už tradične sa snažíme jej dramaturgiu nastaviť tak, aby si prišlo na svoje čo najviac ľudí. Nebude chýbať populárna hudba, ľudovky, detské divadielko a atrakcie, country, či vystúpenie talentov z našich škôl. Aj tento rok bude na Kuchajdu vstup zdarma,“ hovorí starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Otvorenie Kultúrneho leta 2016 sa začína už ráno o 10.00 hod. Dopoludnie bude venované súťažiam a zábave pre celú rodinu. Svoj nový program predvedú stredovekí rytieri, s ktorými návštevníci zažijú STREDOVEK NAŽIVO.

Čítajte aj: V Karlovej Vsi štartuje bohaté kultúrne aj športové leto

Hlavný program sa začne o 15.00 hod. Hneď na začiatku sa v amfiteátri Kuchajdy ukážu talenty z novomestských základných škôl. Nasledovať bude vystúpenie detského divadla a chýbať nebude tombola pre deti aj dospelých, či pôsobivá ohňová šou.

Najväčším ťahákom budú vystúpenia populárnej slovenskej speváčky Márie Čírovej, vokálnej skupiny FRAGILE a funky kapely FUNKIEZ. Fanúšikovia country sa zasa môžu tešiť na živú hudbu pri tradičnej vatre. Bohatý program zavŕši ohňostroj nad Kuchajdou.

Kultúrne leto 2016 v Novom Meste prinesie aj tento rok množstvo kvalitnej kultúry, zábavy a športu. Počas letných mesiacov mestská časť opäť ponúkne populárne letné kino, letnú jogu, fitness tréningy, obľúbené sobotné podvečerné koncerty rôznych žánrov na Kuchajde, či promenádne dychové koncerty v parku na Račianskom mýte.

Čítajte aj: Kultúrne leto spestrí slávnostne osvetlený hrad aj sedemsto holandských umelcov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM