KAW Rôzne Správy

Učiteľka v škôlke má koronavírus! Doma zostane 7-tisíc detí

Situácia je o to komplikovanejšia, že v rovnakej budove sídlia aj detské jasle.

Ilustračný obrázok k článku Učiteľka v škôlke má koronavírus! Doma zostane 7-tisíc detí
23
Galéria

Situácia s koronavírusom sa veľmi rýchlo vyvíja, najnovšie zasiahla aj materskú školu. Jednej z učiteliek potvrdili koronavírus.

Doma zrejme zostane 7-tisíc detí

„Bohužiaľ, dnes ráno som dostal informáciu, že u jednej z učiteliek v materskej škole Palkovičova v Bratislave bol dnes ráno (9. 3.) testom potvrdený koronavírus. Do konca minulého týždňa sme nemali žiadne informácie o tom, že bola v kontakte s postihnutou osobou, dva dni po takomto kontakte bola, žiaľ, v práci,“ informoval na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Škôlka na Palkovičovej bola na základe pokynu Úradu verejného zdravotníctva uzavretá kvôli zvýšenému výskytu vírusových ochorení už aj dnes, avšak počas konca minulého týždňa mohlo dôjsť k šíreniu choroby medzi jej zamestnancami a deťmi v škôlke.

Situácia je o to komplikovanejšia, že v rovnakej budove na Palkovičovej ulici sídlia aj detské jasle. Našťastie, sú ako stavba oddelené a podľa informácií od riaditeliek nemalo dôjsť ku vzájomnému kontaktu medzi zamestnancami a deťmi v škôlke a v jasliach.

„Nič však nesmieme nechať na náhodu, navyše sú tam aj prípady súrodencov, ktorí navštevujú obe zariadenia. Preto žiadame aj rodičov detí z tejto škôlky a jaslí, aby sledovali zdravotný stav svojich detí, zostali s nimi doma a riadili sa pokynmi ministerstva zdravotníctva a hlavného hygienika,“ upozorňuje Martin Chren.

Ružinov sa tak veľmi pravdepodobne nevyhne uzavretiu škôl a škôlok, do ktorých chodí spolu takmer 7-tisíc detí.

Rodičia sa musia na túto závažnú situáciu, ktorá môže nastať, vopred pripraviť. Rozhodnutie padne už dnes, na spoločnej porade všetkých starostov a primátora.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM