Správy

Ubytovňa Kopčany mení svoj vzhľad. Obyvatelia sa môžu tešiť na vynovené priestory

Bratislavská mestská ubytovňa Kopčany, ktorá poskytuje prechodné ubytovanie obyvateľom v krízovej životnej situácii, prechádza momentálne revitalizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Ubytovňa Kopčany mení svoj vzhľad. Obyvatelia sa môžu tešiť na vynovené priestory
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Mestská ubytovňa Kopčany aktuálne mení svoj vzhľad a prechádza rôznymi obnovami či opravami, ktoré jej za posledné roky chýbali. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Cieľom úprav a obnovy zariadenia je zlepšiť a skvalitniť život klientom v zariadeniach.

„Je veľmi dôležité, aby sa ľudia v našej ubytovni, ktorá je ich domovom, cítili príjemne a bezpečne. Preto sme sa rozhodli po rokoch zanedbávania dať aj týmto priestorom novú tvár a budeme v tom pokračovať aj naďalej,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vymenili staré dvere

"Naša ubytovňa prechádza kompletným procesom obnovy, opráv a údržby, čo teší nielen mňa, ale najmä našich klientov,“ uviedol vedúci mestskej ubytovne Peter Korček a poukázal na to, že vstupné dvere do ubytovacích buniek boli dlhé roky neopravované, nemenné a za posledné roky nadobudli priam nevyhovujúci stav.

Aktuálne už bolo vymenených 48 dverí, pričom v prvom štvrťroku 2017 sa bude realizovať posledná etapa výmeny na zvyšných troch poschodiach. Po desaťročiach sa začali meniť a opravovať aj interiérové dvere v jednotlivých ubytovacích bunkách, pričom vymenených bude viac ako 80 kusov interiérových dve­rí.

Obnova bytov

Zároveň sa skultúrnia spoločenské priestory ubytovne a život klientom zariadenia nepochybne skvalitnia aj generálne opravy a údržba 6 ubytovacích buniek, ktoré tvoria samostatné byty. „Po rokoch zanedbávania opráv a obnovy ide o veľký úspech a pokrok. V prácach budeme pokračovať aj v tomto roku, napríklad vybudovaním vrátnice a kamerového systému,“ uzavrel Korček. Celkové náklady na obnovu a opravy sú v hodnote približne 50-tisíc eur, ktoré hlavné mesto vyčlenilo zo svojho rozpočtu.

Ubytovňa Kopčany, ktorej zriaďovateľom je mesto Bratislava, poskytuje prechodné ubytovanie vybraným skupinám obyvateľov, ktorí sa nachádzajú v krízovej životnej situácii. V ubytovni je priemerne ubytovaných 190 ľudí, z toho asi 50 rodín. Ide najmä o rodiny s deťmi či osamelé matky s deťmi. Obdobie prechodného ubytovanie je podľa platného nariadenia na päť, maximálne desať rokov.

Ubytovňa Kopčany
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM