Rôzne Správy

Týždeň dobrovoľníctva ponúka možnosť pomáhať iným aj v Bratislavskom kraji

Dnes začína Bratislavský týždeň dobrovoľníctva. Počas neho môžete skrášľovať verejné priestranstvá či pomáhať ľuďom, ktorí potrebujú pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň dobrovoľníctva ponúka možnosť pomáhať iným aj v Bratislavskom kraji
4
Galéria
Zdroj: TASR

Týždeň dobrovoľníctva na Slovensku, ktorý sa začína dnes 16. 9. a potrvá do piatka 22. septembra, ponúkne možnosť pomáhať iným aj v Bratislavskom kraji. Počas tohto týždňa môžu dobrovoľníci skrášľovať verejné priestranstvá či pomáhať ľuďom, ktorí pomoc potrebujú.

Množstvo aktivít

Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) verí, že sa mu prostredníctvom organizácií, s ktorými celoročne spolupracuje, podarilo vytvoriť množstvo rôznorodých dobrovoľníckych príležitostí. „Chceme, aby tí, ktorí sa rozhodnú zapojiť, získali dobrý pocit a silný zážitok, ktorý dobrovoľníctvo prináša,“ povedala výkonná riaditeľka BDC Gabriela Podmaková.

Bratislavský týždeň dobrovoľníctva ponúka na výber množstvo dobrovoľníckych aktivít, napríklad pomoc pri upratovaní v zariadení pre seniorov, skrášlenie materskej školy, výroba stužiek, revitalizovanie areálu centra voľného času, natieranie lavičiek v bratislavskom Sade Janka Kráľa, výlet pre deti so špeciálnymi potrebami či natieranie plota.

Trh dobrovoľníctva

„V rámci Bratislavského týždňa dobrovoľníctva bude možné sa s predstaviteľmi organizácií stretnúť aj na Trhu dobrovoľníctva v bratislavskej Starej tržnici alebo priamo v organizáciách, ktoré budú mať v programe Deň otvorených dverí,“ priblížila projektová manažérka BDC Soňa Tatić. Trh dobrovoľníctva sa bude konať dnes od 10:00 do 15:00 hod. Potenciálni dobrovoľníci sa tak dozvedia viac o organizáciách a ich dobrovoľníckych programoch.

Na webe BDC môže verejnosť nájsť kompletný program Bratislavského týždňa dobrovoľníctva, rovnako sa tu môže na jednotlivé aktivity zaregistrovať. Pre ľudí s chuťou pomáhať, ktorí sa do Bratislavského týždňa dobrovoľníctva nemôžu zapojiť, je BDC ochotné poradiť aj každý iný pracovný týždeň. Dobrovoľnícke príležitosti je tu možné nájsť celoročne.

Bratislavský kraj však nie je jediným, ktorý má svoj týždeň dobrovoľníctva. Takmer všetky regionálne dobrovoľnícke centrá na Slovensku sa v tomto roku zosynchronizovali a výsledkom je jednotný spoločný týždeň (16. – 22. 9.).

Ilustračný obrázok

Bratislavský týždeň dobrovoľníctva
4
Galéria
Zdroj: BDC
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM