Nina Táborská Rôzne

Týždeň čistoty v Petržalke: Jubilejný 20. ročník Čistenia Chorvátskeho ramena bude na Deň Zeme

Petržalčania sa pustia do upratovania svojej mestskej časti, čaká ich aj celoplošná deratizácia či odvoz elektrospotrebičov na ekologickú recykláciu.

Ilustračný obrázok k článku Týždeň čistoty v Petržalke: Jubilejný 20. ročník Čistenia Chorvátskeho ramena bude na Deň Zeme
Zdroj: MČ Petržalka

Týždeň čistoty v Petržalke, ktorý mestská časť vyhlásila po druhý raz, sa stáva čoraz obľúbenejším pre mnohých Petržalčanov. Či už sami alebo spolu so susedmi a kamarátmi prispeli k uprataniu svojho blízkeho okolia a spoločne naplnili viac ako 300 vriec odpadom. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Michaela Platznerová.

Zahanbiť sa Petržalčania nedali ani pri Jarnom upratovaní brehov Dunaja v lokalite bývalého kúpaliska LIDO, kde spoločne vyzbierali dva plné veľkokapacitné kontajnery skutočne rôznorodého odpadu.

Na Deň Zeme pripravila mestská časť jubilejný 20. ročník Čistenia Chorvátskeho ramena, ktoré sa uskutoční 22. apríla 2016 od 9.00 h. “Zmenou oproti minulým obdobiam je pridanie piateho stanovišťa pod Dolnozemskou, odkiaľ sa bude postupovať smerom k Medissimu,“ prezradila vedúca oddelenia životného prostredia Zuzana Juhásová a dodala, že tak ako po minulé ročníky opäť zabezpečili vrecia, rukavice, náradie a už tradične aj pekné počasie.

Chýbať nebude ani malé občerstvenie. Na pomoc prídu aj potápači z klubu OCTOPUS – v piatok vyčistia koryto ramena v okolí premostenia na Antolskej a v sobotu aj ďalší úsek jazera Veľký Draždiak.

Nakoniec v sobotu 14. mája 2016 obyvateľom Petržalky bezplatne odvezie zmluvná spoločnosť Envidom nepotrebné elektrospotrebiče na ekologickú recykláciu a v termíne od 1. apríla do 15. mája bude na území Petržalky prebiehať aj celoplošná deratizácia.

Prečítajte si tiež: Nemáte kde záhradkárčiť? Nová školsko-susedská záhrada otvorí čoskoro pestovateľskú se­zónu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM