Správy Samospráva

Trolejbusom sa dostanete na Hlavnú stanicu o tretinu rýchlejšie. Umožnili to nové BUS pruhy

Pre vybudovanie nových bus pruhov očakáva DPB na vnútromestskom okruhu prísun nových cestujúcich, ktorí ho začnú využívať ako spoľahlivú trasu na všetky smery Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Trolejbusom sa dostanete na Hlavnú stanicu o tretinu rýchlejšie. Umožnili to nové BUS pruhy
Zdroj: TASR

Nové vyhradené jazdné pruhy pre verejnú dopravu, takzvané bus pruhy, na Karadžičovej a Legionarskej ulici v Bratislave výrazne zrýchlili MHD v tomto úseku v čase dopravnej špičky. Ide o trolejbusy linky 210 a autobusy liniek 21 a 78. Informuje o tom na sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Rýchlejšia MHD

„V piatky podvečer sme až o polovicu rýchlejší než autá. Jazdná doba MHD medzi Mlynskými nivami a Račianskym mýtom sa skrátila o viac ako 50 percent. Spoje jazdia pravidelne podľa cestovného poriadku, vďaka čomu už nejazdia nadmerne preplnené,“ píše mestský dopravca.

Zrýchliť by sa malo cestovanie aj obyvateľom bratislavskej Devínskej Novej Vsi, keďže úsekom prechádza aj nosný expresný autobus linky 21 a ďalšie regionálne autobusy smerom na Lamač a Záhorie.

Pre vybudovanie nových bus pruhov očakáva DPB na vnútromestskom okruhu prísun nových cestujúcich, ktorí ho začnú využívať ako spoľahlivú trasu na všetky smery Bratislavy. „Potenciál bus pruhov chceme využiť naplno a v budúcnosti plánujeme vytvoriť novú nosnú trolejbusovú linku, ktorá prepojí Hlavnú stanicu, Krížnu, autobusovú stanicu, Euroveu, Šafárikovo námestie a Most SNP,“ avizuje DPB.

Zároveň chce zakúpiť veľkokapacitné kĺbové hybridné trolejbusy, ktoré sa majú podľa dopravcu stať „výkladnou skriňou bratislavskej MHD“ a majú ešte viac vyzdvihnúť potenciál novej trasy naprieč mestom.

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM