Správy Samospráva

Pribudnú nové ZASTÁVKY MHD: Súvisí to s výstavbou developerských projektov

Nové zastávky MHD vznikajú po celej Bratislave. Najnovšie sú v pláne aj v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Pribudnú nové ZASTÁVKY MHD: Súvisí to s výstavbou developerských projektov
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Bratislava sa novými stavbami a veľkými projektami „rozťahuje“ na všetky strany a s tým súvisí aj predlžovanie trás liniek MHD a vytváranie nových zastávok.

Kopčany

Výstavba projektu Nesto podnietila Bratislavu – hlavné mesto SR naplánovať nové zastávky MHD v petržalských Kopčanoch. Pôjde o dva páry zastávok pre autobusovú linku číslo 80.

„Dve modernejšie nahradia už existujúce zastávky Kopčany (sídlisko) a Kopčianska a dve úplne nové vzniknú pri bývalom sídle dopravného inšpektorátu,“ informuje na sociálnej sieti samospráva Petržalky.

Slnečnice

Zastávky pribudnú aj na Panónskej ceste, ktorú bude križovať Labutia ulica. Ide o lokalitu tiež v Petržalke, v oblasti projektu Slnečnice. Zastávky budú v oboch smeroch umiestnené za križovatkou. „Taktiež by malo prísť k vybudovaniu chodníka, resp. chodníkov k existujúcej zastávke Lúky V na Vyšehradskej ulici. V súčasnosti po tejto časti Panónskej cesty premávajú linky 91 a 191,“ píše portál imhd.sk.

„Pri výstavbe Labutej ulice boli na nej vybudované aj autobusové zastávky, predbežne sa však počíta s obsluhou novej štvrte len z pripravovanej zastávky na Panónskej ceste a v dohľadnej budúcnosti aj prostredníctvom električiek, ktoré budú mať konečnú v Janíkovom dvore,“ dodáva imhd.sk.

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM