Rôzne

Trojnožky stále hyzdia ulice hlavného mesta

Určite dobre poznáte neslávne známe bratislavské trojnožky. Tieto nosiče reklamy osádzala spoločnosť PRESENT, s. r. o.

Ilustračný obrázok k článku Trojnožky stále hyzdia ulice hlavného mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Reklamné trojnožky hyzdia verejné priestory nielen v centre hlavného mesta už roky. Len na Kamennom námestí sme ich napočítali viac ako 12 kusov. Potešujúca je aspoň správa, že z Hviezdoslavovho námestia je preč 19 trojnožiek.

Kedy zmiznú trojnožky?

Často sa pýtate, kedy z ulíc zmizne posledná trojnožka. „Reklamné trojnožky, ktoré v rozpore s rozhodnutím mestskej časti Bratislava-Staré Mesto ako cestného správneho orgánu, osadila firma PRESENT, s. r. o , sú v konaní. Firma reklamné trojnožky osadila a voči nepovoleniu sa odvolala,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Odvolací orgán rozhodnutie mestskej časti zrušil a vrátil na nové konanie. Ako ďalej informovala Gubková, mestská časť konanie prerušila a vyzvala firmu PRESENT, s. r. o. na doplnenie podania o právoplatné rozhodnutie Krajského pamiatkového úradu v Bratislave.

„V súčasnosti beží lehota na doplnenia podania. Zároveň inšpektori verejného poriadku – ako Štátny odborný dozor vyzvali firmu PRESENT, s. r. o. na odstránenie reklamných trojnožiek s upozornením na možnosť začatia voči firme PRESENT, s. r. o. správne konanie,“ uzavrela Gubková.

Pracovná skupina

Nelegálna reklama sa nepáči ani samotnému mestu. Primátor navrhol zriadiť pracovnú skupinu, ktorej úlohou by bolo starať sa o odstraňovanie reklamy v meste.

„V Bratislave je v súčasnosti takmer 9 600 reklamných zariadení väčších ako tri metre štvorcové. Vo všeobecnosti je najviac reklamných plôch v mestskej časti Ružinov, kde ich je 2 849. Za ním nasleduje Staré Mesto, Petržalka, Nové Mesto, Karlova Ves, Vrakuňa a ďalšie časti,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Spoločnosť PRESENT, s. r. o. mala povolenie do júna 2015, kedy mala zariadenia odstrániť. „Nestalo sa tak a vec skončila na Okresnom úrade, ktorý však dal mestu za pravdu a reklamné trojnožky budú z mestských pozemkov odstránené po vypršaní zákonných lehôt,“ informovala Skokanová.

Čítajte aj: Ako by vyzerala Bratislava, keby bola reklama všade?

Trojnožky v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM