Samospráva

Trojicu viceprimátorov Bratislavy doplní Juraj Káčer

Priznal, že by rád prispel k tomu, aby sa Bratislava stala mestom, ktorá bude v oblasti športu viditeľnejšia a aktívnejšia.

Ilustračný obrázok k článku Trojicu viceprimátorov Bratislavy doplní Juraj Káčer
2
Galéria
Zdroj: TASR

Tretím viceprimátorom hlavného mesta bude Juraj Káčer, ktorý kandidoval do bratislavského mestského zastupiteľstva za Dúbravku ako nominant pravicovej koalície. Na stredajšom mestskom zastupiteľstve to oznámil nový primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Školstvo a šport

„S primátorom Matúšom Vallom sme dohodnutí, že sa funkcie ujmem 20. decembra,“ potvrdil Káčer. Ako námestník primátora bude mať v kompetencii oblasť školstva, športu a čiastočne i bezpečnosti. „Rovnako budem mať na starosť aj komunikáciu hlavného mesta s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK),“ uviedol poslanec, ktorý je i krajským poslancom.

Priznal, že by rád prispel k tomu, aby sa Bratislava stala mestom, ktorá bude v oblasti športu viditeľnejšia a aktívnejšia, chce sa tiež sústrediť na koncepčnú podporu činnosti základných umeleckých škôl (ZUŠ). „Pozornosť musíme venovať aj centrám voľného času (CVČ) a tomu, aby ich ponuka a činnosť viac korešpondovali so súčasnou dobou, očakávaniami i záujmami detí a mládeže,“ dodal.

Káčer sa pridá k už predstaveným viceprimátorkám Táni Kratochvílovej (bude sa venovať oblasti dopravy a životného prostredia) a Lucii Štasselovej, ktorá bude mať na starosti sociálnu oblasť, bývanie a kultúru. „S oboma dámami sa poznám z prostredia samosprávy, verím, že naša spolupráca bude veľmi dobrá,“ uviedol.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM