KAW Krimi

TOTO sa mohlo skončiť tragédiou: Muž sa vyhrážal policajtom, doma mal kopu nábojov

Trest, ktorý obvinenému hrozí, je prísnejší z dôvodu, že sa uvedeného konania dopustil v krízovej situácii.

Ilustračný obrázok k článku TOTO sa mohlo skončiť tragédiou: Muž sa vyhrážal policajtom, doma mal kopu nábojov
Zdroj: unsplash.com

Muž po nehode utiekol z nemocnice, potom deväťkrát telefonoval na tiesňovú linku a vyhrážal sa policajtom. Tí zistili, že svoje vyhrážky mohol naplniť. Doma mal totiž 25 nábojov! Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa polície Lucia Mihalíková.

Vyhrážky a náboje

Muž vo veku 41 rokov bol účastníkom dopravnej nehody, po ktorej bol prevezený so zranením ruky do nemocnice na ošetrenie. Z nemocnice však ušiel domov, odkiaľ telefonoval na tieňovú linku polície. „Policajtovi v deviatich telefonátoch mal vulgárne nadávať a zároveň sa vyhrážať použitím strelnej zbrane. Z obavy, že by muž svoje vyhrážky zrealizoval, bola na Jastrabiu ulicu v Bratislave vyslaná policajná hliadka, kde muž po výzve policajtom dobrovoľne vydal 25 streľby schopných nábojov,“ popisuje udalosť Mihalíková.

Krízová situácia trest pritvrdila

Polícia zistila, že muž nie je držiteľom zbrojného preukazu. Muža potom eskortovali na príslušné policajné oddelenie. „Bratislavčan čelí obvineniu z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s prečinom útoku na verejného činiteľa. Teraz čaká v cele policajného zaistenia na rozhodnutie o jeho vzatí do väzby,“ doplnila hovorkyňa.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému za uvedené konanie trest odňatia slobody na 8 až 15 rokov. Trest, ktorý obvinenému hrozí, je prísnejší z dôvodu, že sa uvedeného konania mal dopustiť za krízovej situácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM