Rôzne Správy

TOTO Bratislava potrebovala: Nové zastávky vo Vrakuni a Boroch sa začnú stavať už čoskoro

Zastávky vlaku pri Boroch (Lamačská brána) a na Čiližskej ulici budú čoskoro slúžiť cestujúcim.

Ilustračný obrázok k článku TOTO Bratislava potrebovala: Nové zastávky vo Vrakuni a Boroch sa začnú stavať už čoskoro
8
Galéria
Zdroj: dopravoprojekt.sk

Zástupcovia Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) v stredu (30. 3.) na pôde ministerstva dopravy podpísali zmluvy so zhotoviteľmi na šesť nových projektov. Ide o investície spolu za 68,5 milióna eur bez DPH.

Terminály v Bratislave

Modernizovať sa bude bratislavský železničný tunel, trať Boleráz – Smolenice a výhybky v Dvoroch nad Žitavou. Zrekonštruuje sa trať medzi Trnovcom nad Váhom a Tvrdošovcami.

Do výstavby pôjdu dva terminály integrovanej osobnej prepravy v Bratislave – TIOP Lamačská Brána a TIOP Vrakuňa.

„Tieto projekty sú dôkazom, že to so železničnou dopravou myslíme vážne. Potrebujeme ju dostať do výrazne lepšieho stavu, v akom je dnes. Zároveň však nesmieme len modernizovať a udržiavať to, čo vybudovali generácie pred nami, ale potrebujeme aj investovať do nových projektov, preto som rád, že sa rozbehnú aj práce na dvoch bratislavských TIOP-och,“ zhodnotil minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Zastávka Vrakuňa

Nová železničná zastávka Vrakuňa bude stáť pri obratisku MHD Čiližská na Dolných honoch. Lehota na jej výstavbu je 20 mesiacov od nadobudnutia účinnosti zmluvy. Je možné, že stavba bude ukončená už koncom roka 2023.

Lamačská brána

Železničnú zastávku Lamačská brána naďaleko Borov sa zhotoviteľ zaviazal zrealizovať do 730 dní. Mala by byť hotová už na jar 2024.

Slúžiť by mala ako prestupný bod medzi vlakmi a električkami, pretože perspektívne sa počíta aj s predĺžením električkovej trate po nemocnicu Bory.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM