Rôzne

TOP UDALOSTI týždňa: Kým bol Martin na bielom koni a čo bude s Halvnou stanicou?

V tomto týždni vás najviac zaujali železnice, bratislavská divočina aj Martin na bielom koni.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Kým bol Martin na bielom koni a čo bude s Halvnou stanicou?
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Investor Predstaničného námestia varuje pred súdnym sporom s mestom

Transprojekt varuje pred vznikom najväčšieho súdneho sporu v histórii mesta a dlhodobého zablokovania možnosti komplexnej revitalizácie Predstaničného námestia.

Spoločnosť Transprojekt, ktorá má najneskôr do konca tohto roka obnoviť priestor pred bratislavskou Hlavnou stanicou, varuje pred vznikom najväčšieho súdneho sporu v histórii mesta a dlhodobého zablokovania možnosti komplexnej revitalizácie Predstaničného námestia, a to v prípade, ak bratislavská samospráva bude pokračovať v doterajšom prístupe.

Viac sa dočítate TU.

Železnice chystajú zmeny na Hlavnej stanici, zjednodušia život vozičkárom

Veľká prestavba Hlavnej stanice je stále v nedohľadne. Železnice pripravujú skôr menšie zásahy v dlhodobo zanedbanom objekte, ktorý je hanbou hlavného mesta.

Plánované riešenie štandardov budovy tejto železničnej stanice a priľahlých objektov sa bude realizovať v exteriéri i v interiéri.

Viac sa dočítate TU.

Bratislavská divočina: Lesné zvieratá medzi panelákmi nie sú ničím výnimočným

Srnky v parku pri bytovkách, diviak v nákupnej zóne – to sú obrázky, ktoré už Bratislavčanov neprekvapujú. Čo zvieratá vyháňa medzi ľudí?

Bratislava sa rozrastá a rozpína. Developeri z prírody v jej okolí odkrajujú rok čo rok kilometre štvorcové lesov a zelene. Nie je potom ničím výnimočným vidieť srnky či diviaky v parku medzi panelákmi. Stretli sa s nimi obyvatelia Dúbravky, ale aj iných mestských častí.

Viac sa dočítate TU.

Kým bol naozaj Martin na bielom koni a čo sa dialo v kúdeľnej izbičke?

Svätý Martin je patrónom vojakov, koňov, jazdcov, husí a vinárov. Najčastejšie býva zobrazený na koni s polovicou plášťa a so žobrákom.

Pranostiky vznikali ako kolektívne ľudové dielko pozorovaním prírody, prírodných úkazov a javov. Tá dnešná Martin na bielom koni znamenala príchod zimy, teda už v minulosti sa regulérne očakával prvý sneh práve na Martina.

Viac sa dočítate TU.

Uľaví od bolesti a odbúra stres: Vďaka majiteľke wellness a masérke Ivete vypnete aj v uponáhľanej Bratislave

Milá, sympatická a s povolaním, ktoré po namáhavom dni ocení nie jeden Bratislavčan. Iveta Majirská vlastní v centre nášho mesta súkromné wellness a je skúsenou masérkou. A okrem iného prezradila, ako spoznáte kvalitného maséra.

Viac sa dočítate TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

top udalosti týždňa
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM