Správy

TOP UDALOSTI týždňa: Horiaci autobus, história Petržalky aj plány mesta na rok 2017

Ďalší autobus MHD skončil v plameňoch, zverejnili nové vizualizácie stanice Nivy. 5 najdôležitejších správ z Bratislavy, ktoré by vám nemali ujsť.

Ilustračný obrázok k článku TOP UDALOSTI týždňa: Horiaci autobus, história Petržalky aj plány mesta na rok 2017
13
Galéria

VIDEO: Autobus MHD v plameňoch! Pri Vajnoroch zasahujú hasiči

Bratislavskí hasiči zasahovali pri požiari autobusu mestskej hromadnej dopravy pri Vajnoroch. Na mieste zasahovalo 12 príslušníkov s tromi kusmi hasičskej techniky. Požiar sa im napokon podarilo zlikvidovať.

Viac sa dočítate TU.

VTEDY A DNES: Kedysi poľnohospodárske obce, dnes plnohodnotné mestské časti

Dnešná Petržalka je pre cezpoľných len kopou panelákov plnou šedi. Keď sa ale trochu pohrabeme v jej histórii, zistíme, že najväčšia mestská časť v Bratislave má za sebou naozaj bohatú históriu.

Viac sa dozviete TU.

NOVÉ VIZUALIZÁCIE: Projekt Stanica NIVY sa blíži k štartu realizácie

Projekt novej autobusovej stanice v hlavnom meste, Stanica NIVY, sa približuje k štartu realizácie. Dôkazom je právoplatné územné rozhodnutie zo začiatku novembra. Aktuálne projekt čaká proces získavania stavebných povolení. Investor na projekte pracuje neustále, prináša aj nové vizualizácie zelenej strechy.

Viac sa dočítate TU.

Plány na rok 2017: Mesto opraví fontánu, postaví nové parkoviská aj cyklochodníky

Návrh rozpočtu môže v súčasnosti pripomienkovať verejnosť. V decembri o ňom budú rozhodovať mestskí poslanci. Bratislava plánuje v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom vo výške viac ako 339 miliónov eur. Prioritami budúcoročného rozpočtu sú doprava, sociálne služby, výraznejšia podpora základných umeleckých škôl a centier voľného času, cyklodoprava či rozvoj verejnej infraštruktúry.

Viac o plánoch na rok 2017 sa dozviete TU.

Bratislavské NAJ: Najväčší symbol Slovanov v Bratislave stále chátra

Myšlienka priateľstva a mierového spolužitia národov, stvárnená v podobe rozvíjajúceho sa lipového kvetu. Fontána Družba stojí na Námestí slobody od roku 1980. Napriek veľkoleposti diela museli v roku 2007 fontánu pre jej viaceré poruchy odstaviť. A tak sme svedkami toho, ako sa monumentálny verejný priestor v srdci Bratislavy rozpadáva priamo pred našimi očami.

Viac sa dočítate TU.

Ak chcete mať prehľad o aktuálnom dianí v hlavnom meste, lajknite si Facebook Bratislava24.sk.

Nové vizualizácie stanice NIVY
13
Galéria
Zdroj: HB Reavis
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM