TOP gastro zážitky v Bratislave: V TÝCHTO reštauráciách nájdete najlepších kuchárov Slovenska
Kuchári a reštaurácie získali ocenenia, ktoré sa dostanú do rúk len tým skutočne najlepším. Ak ich navštívite, budete mať v ústach skutočné "nebíčko".
Ocenenia Gurmán Awards 2023 sú rozdané. Dostali sa do rúk najlepším podnikom a kuchárom Slovenska v utorok 25. apríla v Refinery Galery v Bratislave.
Spomínané ocenenie získavajú reštaurácie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie a vinárstva. Udeľuje ho prestížny gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku.
Kvalita v Devíne
Po pár mesiacoch od svojho otvorenia „zahviezdil“ podnik finančníka Patrika Tkáča, ktorého ECK v Devíne si odniesla titul Grand Prix za najlepšiu reštauráciu. Tiež sa jej ušlo prvé miesto v kategórii prémiových reštaurácií.
Je jasné, že pod meno a kvalitu reštaurácie sa podpisuje najmä šéfkuchár. A aj toho má spomínaná ocenená reštaurácia skvelého. Daniel Tillinger sa totiž umiestnil na 2. mieste v rebríčku kuchárov.
Spomínaný podnik sa okrem skvelého jedla z najkvalitnejších surovín môže pochváliť aj vinotékou, kde nájdete celkom 8 000 fliaš špičkového slovenského aj svetového vína.
Na druhom mieste sa umiestnila reštaurácia Gašperov Mlyn z Batizoviec.
Tretie miesto do centra Bratislavy
Bronzové ocenenie putuje do ďalšej reštaurácie v Bratislave. Filozofia podniku Irin, ktorý si stojí za tým, že jedlo je emócia, mu priniesla skvelý výsledok iba rok od otvorenia. Majú skvelého šéfkuchára a majiteľa podniku v jednej osobe. Svedčí o tom titul Šéfkuchár roka pre Lukáša Heska.
Najlepšia hotelová reštaurácia
Ocenením sa môže pochváliť aj Šimák zámok Pezinok, ktorého reštaurácia Palffy restaurant Pezinok a kuchár Martin Novák si odniesli cenu pre najlepšiu hotelovú reštauráciu roka.
Tematický podnik
„Veľké polievky a malé jedlá inšpirované Áziou,“ tak znie hlavné lákadlo bratislavského podniku Iasai, ktorý získal ocenenie ako najlepšia tematická reštaurácia roka.
Spomínané reštaurácie určite stoja za návštevu. Tú si však dobre naplánujte a dopredu zarezervujte. Tešiť sa môžete na degustačné menu, ktoré sa skladá z viacerých menších chodov.