Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Rozťahovaniu developerov nezabráni ani uzavretie mosta

V hlavnom meste sa stále niečo deje. Ak chcete byť v obraze, o týchto správach by ste mali vedieť.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Rozťahovaniu developerov nezabráni ani uzavretie mosta
5
Galéria

Policajti pátrajú po totožnosti „nakupujúcej“ rodinky

Policajti vyšetrujú okolnosti prečinu krádeže v jednom z obchodných domov na Segnerovej ulici v Bratislave. „Nakupujúca“ rodinka si v kočíku odniesla veci za stovky eur.

„V tejto súvislosti vyzývame občanov k spolupráci. Akékoľvek informácie ktoré by polícii pomohli stotožniť osoby na priložených záberoch, nám oznámte na bezplatné číslo polície 158, prípadne na číslo 09610 34 922, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo kontaktujte našu oficiálnu stránku na Facebooku formou súkromnej správy,“ dodala Slamková.

Viac sa dočítate TU:

Most nad Panónskou cestou v Petržalke uzavrú

Ak ste pravidelnými návštevníkmi OC Danubia v Petržalke, pripravte sa na zmeny v doprave smerom k obchodnému centru. Oprava na mostnom objekte Budatínska – Panónska cesta odštartuje v pondelok 22. októbra.

Cieľom opráv je najmä odstránenie deformácie vozovky (prepad v násype pred aj za mostným objektom v obidvoch smeroch). Zároveň sa výškovo musia upraviť aj obrubníky, betónové rigoly a chodníky.

Viac sa dočítate TU:

Na okraji Petržalky vyrastie nová futbalová hala

K športoviskám v hlavnom meste by čoskoro mala pribudnúť nová športová hala. Vyrastie v tesnej blízkosti novej petržalskej štvrte Slnečnice.

Krytá tréningová hala s futbalovým ihriskom bude mať dĺžku 102 metrov a šírku od 68,5 do 75,5 metra pri maximálnej výške takmer 17 metrov. Na prízemí haly nájdete šatne, toalety pre verejnosť, informácie a aj dva menšie obchody so športovými potrebami.

Viac sa dočítate TU:

Po Kolibe sa záujem developerov upriamil aj na Kramáre

Na mnohých miestach na Kramároch vyrastajú nové bytové domy, ubúda zeleň typická pre túto časť Nového Mesta, namiesto rodinných domov alebo zelených plôch sa plánujú bytovky. Obyvatelia dlhšie poukazujú na podceňované problémy, ktoré takáto masívna výstavba prináša.

V petícií stovky ľudí z Kramárov žiadajú okrem odmietnutia ďalšej plánovanej bytovky na Magurskej ulici aj okamžité začatie prác na územných plánoch zón, začatie prác na sľúbenej dopravno-kapacitnej štúdii a vyhlásenie stavebnej uzávery.

Viac sa dočítate TU:

Navrhované rozšírenie zliav v bratislavskej MHD

Primátor Ivo Nesrovnal prichádza s niekoľkými opatreniami, ktoré majú motivovať ďalších Bratislavčanov, aby využívali MHD. Navrhuje rozšíriť zľavy pre bratislavských seniorov, a to tak, aby nárok na bezplatné cestovanie mali všetci po dosiahnutí 60. roku, ktorí majú trvalý pobyt v hlavnom meste a sú poberateľmi starobného, invalidného, resp. výsluhového dôchodku.

Taktiež navrhuje, aby aj sprievod detí do troch rokov mohol v MHD cestovať zadarmo. Tretím opatrením má byť zavedenie bezplatnej MHD pre vodičov áut, a to na jeden mesiac od začiatku výraznejších dopravných obmedzení v súvislosti s výstavbou diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

Rozšírenie zliav v bratislavskej MHD považuje Bratislavská integrovaná doprava za nesystémové s diskriminačným charakterom.

Viac sa dočítate TU:

TOP 5 tém týždňa
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM