Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Nové elektrobusy, virtuálna prehliadka plavárne aj stavba ďalšieho obchodného centra

Do ulíc vyštartujú nové elektrobusy, cyklisti sa zas dočkajú cyklotrasy okolo historického centra. Prečítajte si, aké ďalšie novinky priniesol uplynulý týždeň.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nové elektrobusy, virtuálna prehliadka plavárne aj stavba ďalšieho obchodného centra
4
Galéria

Hlavné mesto bude o čosi zdravšie. Bratislavskú MHD obohatia nové elektrobusy

Začiatkom septembra pribudlo do vozidlového parku Dopravného podniku Bratislava (DPB) prvých 38 nových autobusov z celkového počtu 90. Najnovšie sa môžeme tešiť aj na 18 nových elektrobusov. Prvé by mohli do ulíc vyraziť už na prelome rokov.

Petržalka pozýva na virtuálnu prehliadku plavárne

Každý, kto ešte nebol v Petržalskej plavárni, sa môže po nej môže poprechádzať vďaka virtuálnej prehliadke. Prehliadka sa začína pred budovou plavárne pohľadom na parkovisko a pokračuje recepciou, šatňami, sprchami a samotnými atrakciami. Stačí vždy kliknúť na fialovú bodku, ktorá vás posunie ďalej alebo si v ľavom hornom rohu kliknete na konkrétnu atrakciu.

Nákupných možností v Bratislave nikdy nie je dosť. Postavia obchodné centrum Prievoz

Neďaleko OC Retro, ktoré ponúka obyvateľom Ružinova celkom slušnú škálu obchodov a služieb, vznikne ďalšie nákupné centrum. Nové obchodné centrum v Prievoze by malo vyrásť na ploche 20 193 štvorcových metrov medzi autoumyvárkou osobných áut a rýchlym občerstvením McDonald's. Návštevníci do areálu vojdú priamo z Prievozskej u­lice.

Bratislavské NAJ: Viete, na čo slúžila najstaršia fontána v meste?

Na obľúbenom turistickom uzle Bratislavy tróni jedna z najznámejších a najstarších fontán, ktorú dnes poznáme pod menom Rolandova. Pôvodne však niesla meno jej objednávateľa cisára Maximiliána II. Kamenná renesančná fontána s kruhovou nádržou je pomenovaná podľa sochy stredovekého rytiera a ochrancu mestských práv Rolanda, ktorý stojí na 10,5 metra vysokom pilieri.

Cyklotrasa okolo historického centra Bratislavy sa stane skutočnosťou

Dočkali sme sa! Projekt cyklotrasy okolo historického centra mesta, ktorý je rozpracovaný už od roku 2011, sa predsa len uskutoční. Cyklistickí nadšenci by sa po novej trase mohli previezť ešte tento rok.

Rolandova fontána
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM