Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Nové bratislavské tržnice, Detský svet v Petržalke i zrážka autobusov

V Petržalke vyrastá detské ihrisko s množstvom hracích prvkov, cudzinecká polícia zmenila adresu a zaujalo vás aj hlasovanie o nových názvoch zastávok MHD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Nové bratislavské tržnice, Detský svet v Petržalke i zrážka autobusov
18
Galéria

Nové bratislavské tržnice: Kde už čoskoro nakúpime čerstvé domáce potraviny?

Obyvatelia Petržalky sa už dnes môžu tešiť na nákup čerstvých potravín v nových obchodných prevádzkach. Dve by mali už v dohľadnej dobe pribudnúť v Petržalke. Na ďalšiu – v projekte Stanica Nivy, si budeme musieť ešte pár rokov počkať.

Viac o nových bratislavských tržniciach sa dočítate tu:

Centrálny park Petržalky: Drobci sa v Detskom svete zahrajú už na jar

Na území pozdĺž Chorvátskeho ramena, medzi Rusovskou cestou a Gessayovou ulicou, rastie nové ihrisko. Desiatky hracích prvkov, preliezačky, posedenia a novovysadené stromy – to všetko vyrastá zo zatiaľ rozbagrovaného terénu. Už teraz sa však dá odhadnúť, že ihrisko bude veľkým lákadlom pre rodiny s deťmi.

Viac sa dozviete tu:

HLASUJTE: Ako vnímate zmeny v názvoch zastávok MHD?

Od pondelka 12. marca zmenili viaceré zastávky MHD svoje názvy. Dokonca aj také, na ktoré sme boli roky zvyknutí. Dopravný podnik zjednotil názvy zastávok na vybraných prestupných uzloch a taktiež zrušil komerčné názvy zastávok, na ktoré zmluvy už medzičasom vypršali. Myslíte si, že mali tieto zmeny zmysel?

Výsledok hlasovania si môžete pozrieť tu:

V Petržalke sa zrazili autobusy. Na mieste zasahujú hasiči

Na Dolnozemskej ceste v Petržalke, neďaleko zastávky pri Ekonomickej univerzite, sa v utorok ráno zrazili dva autobusy MHD. Jeden z nich pri dopravnej nehode rozbil čelné sklo.

Viac sa dočítate tu:

Zmena k lepšiemu? Nová cudzinecká polícia v Bratislave privítala návštevníkov dlhým radom

Cudzinecká polícia v Bratislave sídli od pondelka 19. marca na novej adrese. Na Regrútsku ulicu vo Vajnoroch sa presťahovala z Petržalky, konkrétne z Hrobákovej ulice, kde boli podmienky už neúnosné. Ľudia na vybavenie čakali dlhé hodiny, neraz pred budovou polície aj spali.

Viac sa dozviete tu:

Detský raj / Petržalka City
18
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM