Rôzne

Zmena k lepšiemu? Nová cudzinecká polícia v Bratislave privítala návštevníkov dlhým radom

Cudzinecká polícia dnes otvorila svoje brány v nových priestoroch vo Vajnoroch. Sľubovali väčší komfort a viac parkovacích miest. Dlhé čakanie na vybavenie sa však zrejme neskráti.

Ilustračný obrázok k článku Zmena k lepšiemu? Nová cudzinecká polícia v Bratislave privítala návštevníkov dlhým radom
5
Galéria
Zdroj: Xin Fan / FB

Cudzinecká polícia v Bratislave sídli od pondelka 19. marca na novej adrese. Na Regrútsku ulicu vo Vajnoroch sa presťahovala z Petržalky, konkrétne z Hrobákovej ulice, kde boli podmienky už neúnosné. Ľudia na vybavenie čakali dlhé hodiny, neraz pred budovou polície aj spali. Počet úradníkov nebol dostatočný, v zlom stave boli napríklad aj toalety, ktoré pri dlhom čakaní každý nutne potrebuje.

Zavádzajúci optimizmus

Polícia presťahovaním do nových priestorov Oddelenia cudzineckej polície vo Vajnoroch sľubovala cudzincom lepšie podmienky. Počet vybavovacích miest sa zmenil z doterajších 15 na 23 a časom by sa mali podľa slov hovorkyne Ministerstva vnútra (MV) SR Andrey Dobiášovej ešte zvýšiť.

Spomínaný počet vybavovacích miest však stále nie je dostatočný, pretože už dnes dopoludnia stál pred budovou dlhý zástup. Komfortné prijatie malo preto pre mnohých trpkú príchuť. A hoci na facebookovej (FB) stránke Polície Slovenskej republiky sa pred novou budovou šarmantne usmieva príslušníčka policajného zboru, návštevníkom úsmev na perách pri dnešnej návšteve zrejme zamrzol.

Na FB stránke polície sa dnes dopoludnia objavila aj fotografia dlhočizného radu, ktorú tam pridal zjavne nespokojný cudzinec. Admin stánky však namiesto vysvetľujúcej reakcie príspevok vymazal.

Detský kútik aj parkovanie

V novo zrekonštruovaných priestoroch Oddelenia cudzineckej polície je k dispozícii detský kútik, k zvýšenému komfortu prispejú aj bezbariérové úpravy a nové vybavenie interiéru. Novinkou budú aj poradenské dni Medzinárodnej organizácie pre migráciu, na ktorých môžu klienti získať dôležité informácie týkajúce sa pobytu, práce, podnikania či poistenia. Pred budovou je 27 parkovacích miest a mali by pribudnúť aj ďalšie na chodníku na príjazdovej ceste pred budovou.

Nové Oddelenie cudzineckej polície
5
Galéria
Zdroj: Xin Fan / FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM