Rôzne Správy

Ako ste hlasovali? Viac ako polovica z vás hodnotí zmeny v názvoch zastávok negatívne

Cestujúci mestskou hromadnou dopravou v Bratislave si už niekoľko dní zvykajú na nové názvy zastávok. Mnohých táto zmena rozhodne nepotešila.

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Viac ako polovica z vás hodnotí zmeny v názvoch zastávok negatívne
5
Galéria
Zdroj: TASR

Pondelok 12. marca bol pre bratislavskú MHD dňom výrazných zmien. To, čo cestujúcich zaujalo zrejme najviac, boli zmeny v názvoch viacerých zastávok.

Nové názvy

Dopravný podnik Bratislava zjednotil názvy zastávok na vybraných prestupných uzloch a taktiež zrušil niektoré komerčné názvy zastávok. Nové pomenovanie tak dostali zastávky ako Žilinská, Šancová, Odborárske námestie či Legionárska. Kompletný prehľad nových názvov si pozrite TU.

Táto novinka okamžite vyvolala vlnu pozitívnych i negatívnych reakcií. Redakcia Bratislava24.sk bola preto zvedavá na názor našich čitateľov, a tak sme sa vás v hlasovaní pýtali, ako vnímate spomínanú zmenu.

Zbytočná zmena

Z hlasovania čitateľov vyplynulo, že až 58 % z vás hodnotí zmeny v názvoch zastávok negatívne. Podľa mnohých je to zbytočné a môže to spôsobiť problémy nielen turistom zo zahraničia, ale aj miestnym obyvateľom. „A to načo? Zas chaos…“ reagovala na sociálnej sieti Bratislavčanka Da­na.

Našli sa však aj takí, ktorí túto novinku privítali. Najmä pokiaľ ide o zjednotené názvy v prestupných uzloch. „Súhlasím so zjednotením názvov, ešte treba očíslovať/označiť písmenom konkrétne zastávky,“ navrhol náš čitateľ Mário.

Niektoré z nových pomenovaní zastávok dokonca aj pobavili. „Kráľovské údolie je TOP. Vždy pozerám, kadiaľ to vlastne idem,“ napísal jeden z respondentov. Každopádne, Bratislavčanom i návštevníkom mesta neostáva nič iné, len si na nové názvy zastávok zvyknúť.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM