Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Najmodernejšia čerpacia stanica, nový grafikon aj incident s taxikárom

V Bratislave máme najmodernejšiu čerpaciu stanicu v strednej Európe. V Karlovej Vsi vyrastie nový bytový komplex. Cestujúci si musia zvykať na vynovený grafikon.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Najmodernejšia čerpacia stanica, nový grafikon aj incident s taxikárom
15
Galéria

Najmodernejšia čerpacia stanica v Bratislave má aj umývaciu linku pre psov

Najväčší prevádzkovateľ čerpacích staníc na Slovensku otvoril novú čerpaciu stanicu s unikátnym dizajnom, ktorá disponuje niekoľkými vychytávkami.

Okrem unikátneho dizajnu, business lounge s najmodernejším technologickým zariadením, Dog Wash, detského kútika, štýlovej terasy či free nabíjania telefónov, tu nájdete veľa ďalších vychytávok, ktoré si zamilujete. Nová čerpacia stanica je najmodernejšou nielen v Bratislave, ale v celej strednej Európe.

Vďaka novému cestovnému poriadku si precvičíte základy matematiky

Ak cestujete emhádéčkou a boli ste zvyknutí na grafikon, vďaka ktorému ste ihneď vedeli hodinu a minútu odchodu vášho spoja, zrejme vás táto novinka príliš nepoteší.

Dopravný podnik Bratislava totiž od 3. júla zaviedol nový formát cestovných poriadkov, na ktorých namiesto presných časov odchodov nájdeme len interval medzi spojmi. Počas pracovných dní, kedy električky jazdia každých 8 alebo 10 minút, je v novom grafikone uvedený od 8. do 17. hodiny len prvý odchod a časy ďalších spojov sa odvíjajú od uvedeného intervalu.

V Karlovej Vsi vznikne nový bytový komplex Karolia. Obyvatelia budú mať výhľad na rameno Dunaja

Stavebný boom badať v celej Bratislave. Lokalita Dlhých Dielov nie je výnimkou. Investor chce na južnej strane svahu pod sídliskom postaviť 152 bytov.

Projekt Karolia by mal vyrásť nad Devínskou cestou, na južnej strane svahu pod sídliskom. Prístup k svojim domom budú mať budúci majitelia z komunikácie, ktorá vedie na ulicu Hany Meličkovej. Spoločnosť Karolia by chcela so stavbou začať v roku 2018.

Skúsenosť Katky s taxikárom: Vyhodil ma z taxíka a nepublikovateľne mi vynadal

Každý taxík, do ktorého nastupujete, by mal byť označený logom príslušnej taxislužby, pre ktorú jazdí. Ak nastúpite do neoznačeného taxíka, môžete si byť viac ako istí, že to nedopadne dobre. Rovnako ako v prípade Katky, ktorá nechcela strácať čas zháňaním taxíka po telefóne a nasadla do prvého taxíka, ktorý zbadala. A ešte k tomu – do neoznačeného taxíka.

Polícia upozorňuje: Rozbíjať okno kvôli dieťaťu v zamknutom aute môže byť protiprávne

Rozbitím skla na aute sa dopustíte protiprávneho konania poškodzovaním cudzieho majetku a majiteľ vozidla môže neskôr žiadať náhradu škody súdnou cestou.

Takmer každý deň sa stretávame s prípadmi, že niekto nechá v aute zviera či dieťa mysliac si, že za tých pár minút sa nemôže nič stať. Uviedla to Polícia SR na sociálnej sieti aj s radami, ako v takýchto prípadoch postupovať.

Najmodernejšia čerpacia stanica v Bratislave
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM