Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Kollárko ožíva, streľba v uliciach aj masívna ťažba v lesoch

Uplynulý týždeň bol bohatý na nečakané udalosti. Prečítajte si tie, ktoré vás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Kollárko ožíva, streľba v uliciach aj masívna ťažba v lesoch
8
Galéria

Bratislavčania sa búria proti masívnej ťažbe

Štátny podnik Lesy SR v najbližších dňoch plánuje v obľúbenej rekreačnej lokalite pod Bielym krížom vyťažiť výrazné množstvo dospelých stromov.

Ide o územie v bezprostrednom okolí prameňa potoka Vydrica. Žije tam kriticky ohrozený rak riavový. Tým, že Slovenská republika zaradila potok Vydrica medzi územia európskeho významu, sa zároveň na medzinárodnej úrovni zaviazala udržiavať ju v priaznivom stave. Väčšina hornej časti toku je v správe Mestských lesov a koryto je tu v dobrej kondícii. Horný, neveľký úsek pri prameňoch, je obhospodarovaný štátnym podnikom Lesy SR, ktorý tu naplánoval výrazné zásahy v dvoch porastoch.

Viac sa dočítate TU:

Budova kultúrneho strediska na Vajnorskej dostane moderný šat

Stredisko kultúry Bratislava Nové Mesto bude v blízkej budúcnosti pravdepodobne sídliť v celkom nových priestoroch. A nemusí sa ani sťahovať. Na Vajnorskej ulici č. 21, kde má svoje miesto už desaťročia, bude stáť celkom nová budova, kde okrem kultúrneho strediska nájde svoje miesto aj niekoľko desiatok bytov.

Viac sa dočítate TU:

Streľba v Petržalke: Na mieste našli dvoch mŕtvych

Streľba v jednom z obytných domov v Petržalke si dnes vyžiadala dvoch mŕtvych. Na chodbe tam našli telo 23-ročnej ženy a 26-ročného muža. Zdravotníci vykonali aj prehliadku maloletého dieťaťa, ktorá jeho zranenia vylúčila.

Viac sa dočítate TU:

Opustená budova na Kollárku ožije

Pamätníci si ešte aj dnes s nostalgiou zaspomínajú na ranné kávičky či podvečerný pohár vína na terase podniku, ktorý kedysi spríjemňoval Kollárovo námestie. Malé bistro neskôr vystriedalo sídlo cestovnej kancelárie. Keď sa odsťahovala aj tá, prízemná budova začala chátrať a stala sa páchnucim miestom, kde si „uľavovali“ bezdomovci a rozjarená mládež.

Bratislavčanom, ktorí mali spomínané bistro kedysi v obľube, však svitá nová nádej. Na obzore je príjemná premena zanedbaného priestoru. Prízemnej stavbe by mal vdýchnuť život nový moderný podnik, v ktorom si budete môcť pravdepodobne už o mesiac pripiť kvalitný pivkom.

Viac sa dočítate TU:

Streľba v Devínskej Novej Vsi

Polícia vyšetruje prípad vraždy 75-ročného Bratislavčana, ktorá sa stala vo štvrtok 25. januára vo večerných hodinách v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Podozrivým je 68-ročný muž, ktorý mal zbraň v legálnej držbe.

Viac sa dočítate TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM